Categorie: Hoofdgerecht

  • Hesprolletjes met asperges

    Hesprolletjes met asperges

    Peter Goossens zijn favoriet gerecht in het voorjaar is hesp en kaassaus zonder melk.

  • Zalm in papillot

    Zalm in papillot

    Stap-voor-stap kooktechnieken (warm & koud) volgens de regels van de complete kookkunst in de Belgische basiskeuken. In een 3 uur durende kooksessie toverden 10 vrouwen van markant op 7.2.2005 zelf, in mijn keuken, een fijn gerecht op tafel. Kom gezond en wel de winter door… …with grondwitloof in al zijn vormen.

  • Worst met pickles & witloofstoemp

    Worst met pickles & witloofstoemp

    Worst met pickles & witloofstoemp.

  • Farfalle alle scampi

    Farfalle alle scampi

    Linguine met Zeeuwse kokkels uit Sergio thuis, bracht mij op een héél héél lekker idee!

  • Pintxos van de klumpies

    Pintxos van de klumpies

    Ik vroeg mij af: “Wat met de tijm in  toast champignon” en het water kwam in mijn mond. Omdat ik de 30 ste verjaardag van ons huwelijk vergeten was, beloofde ik mijn man een tête à tête met champignons, look, peterselie & (met een professionele broodsnijmachine gesneden) stokbrood (in boter gebakken)  en maak onze laatste fles SANCERRE Le chêne marchand…

  • Gehaktballekes in crepinette

    Gehaktballekes in crepinette

    Op oudejaarsavond betaalde ik € 3 voor een doosje buikvlies. Ik ben benieuwd hoeveel ik nu zal betalen voor “Het gulden vlies” om boulettenbrochet te bereiden van kruidenfrikadellen uit galeria van 23.10.2009.

  • Dju da’s lekker!

    Dju da’s lekker!

    Ik eet rijst i.p.v. spaghetti bij duo van kip & scampi met currysaus, met iets teveel bouillonsmaak! In tussen peter & pan kwam ik op het idee om ananas toe te voegen. Ik constateerde dat mijn wok veel te warm is voor curry met scampi een gezinsbondrecept dat op 22.12.2000 een publicatie kreeg in kookgeheimen!

  • Kindergourmetten of Fondue

    Kindergourmetten of Fondue

    Op 24.12’97 maakten mijn kinderen de amuses klaar, terwijl ik op verplaatsing was. Joris zou voor de gourmet zorgen. Vanaf 18u zaten wij te aperitieven…tot hij om 18.30 u vroeg:

  • Konijnenbil met mosterdsaus

    Konijnenbil met mosterdsaus

    In Doornik is  verloren maandag de dag voor vrienden-& familiefeesten waarbij iedereen bij aankomst een kaartje trekt met een rol zoals wijnschenker, koning, clown… Het voorgerecht bestaat uit Doornikse sla met alle soorten mogelijke groenten zoals sla, witloof, rode kool & selder, maar ook appels & noten. Het hoofdgerecht is steevast in bier gestoofd konijn met…

  • raclette “het hinkelspel”

    raclette “het hinkelspel”

    Ik heb 750 g krielaardappelen nodig voor ons drietjes. Ik constateerde  dat ik, door de voedingswaarde/200 g op de voorkant van pomvit, 300 g netto op de achterkant van de verpakking niet zag!