Categorie: Hoofdgerecht

  • Scampi saganaki

    Scampi saganaki

    Pasta met scampi & venkel in pernodsaus of met Ricard geflambeerde scampi Door “gamba’s met tomaat en feta in de oven” uit het mediterrane dieet kookboek kwam ik op het idee om garidhes saganaki uit Heerlijk Grieks (waarvoor ik de calorieën berekende) in +/- 2 uur te bereiden met Pernod.

  • Varkenshaasje met prei en kaas

    Varkenshaasje met prei en kaas

    In “Heerlijk Grieks” wordt biowijn laatst toegevoegd. Ik serveer tigania “Haut-Monplaisir” met gestoofde i.p.v. gebakken of gekookte aardappelen.

  • I.M. Christiane Buyse’s recept

    I.M. Christiane Buyse’s recept

    Bij ganda ham met warme appel & appelsienensaus past cava Mas Macià brut rosé, te koop bij spar.

  • Mignonette met mosterdsaus

    Mignonette met mosterdsaus

    Look is geen beste vriend van gebraiseerd witloof zegt Sergio. Hij gebruikt zelf look in stamppot van witloof uit Sergio feest, die ik op smaak bracht met 1 koffielepel zeezout!

  • Sautee met sperziebonen

    Sautee met sperziebonen

    Ik bereidde (bijna zoals Sergio) knetterboontjes i.p.v. bonenrolletjes met spek van aldi of boontjes van Hak + 2 gefruite sjalotjes, 1 klp zout, 15 draaien peper & 1 klp bonenkruid op voorhand. Ik bestrooi het varkenshaasje met satékruiden (niet geschikt voor hond & poes) en serveer het met (op stand 6) gebruneerde cêlavita ribbelschijfjes.

  • Scampi-tofu-spaghettisaus

    Scampi-tofu-spaghettisaus

    Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Kotstudenten genieten gezond  met Capellini à château LE FELIX (kwaliteitswijn) of tofoe & gestoofde groenten. In Smaak 46, kwam ik op het idee om scampi te mengen onder vegetarische light spaghettisaus.

  • Vegetarische spaghettisaus

    Vegetarische spaghettisaus

    Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.

  • Spaghetti voor een groep

    Spaghetti voor een groep

    Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn  kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.

  • Andijvie & mosterdsaus

    Andijvie & mosterdsaus

    Ik bereidde peterselieaardappelen, varkensmignonette en mosterdsaus en andijvie in witte saus.

  • Asperges in de steamer

    Asperges in de steamer

    De sterrenchef in jezelf ontdekken. Eén gezellige Tutti frutti boel in mijn keuken: Marleen maakte roosjes van roze zalm, Gertrude bereidde het dessert voor, Annie stoomde de asperges… …en samen deden ze de vaat.