-
Scampi saganaki
Pasta met scampi & venkel in pernodsaus of met Ricard geflambeerde scampi Door “gamba’s met tomaat en feta in de oven” uit het mediterrane dieet kookboek kwam ik op het idee om garidhes saganaki uit Heerlijk Grieks (waarvoor ik de calorieën berekende) in +/- 2 uur te bereiden met Pernod.
-
Varkenshaasje met prei en kaas
In “Heerlijk Grieks” wordt biowijn laatst toegevoegd. Ik serveer tigania “Haut-Monplaisir” met gestoofde i.p.v. gebakken of gekookte aardappelen.
-
I.M. Christiane Buyse’s recept
Bij ganda ham met warme appel & appelsienensaus past cava Mas Macià brut rosé, te koop bij spar.
-
Mignonette met mosterdsaus
Look is geen beste vriend van gebraiseerd witloof zegt Sergio. Hij gebruikt zelf look in stamppot van witloof uit Sergio feest, die ik op smaak bracht met 1 koffielepel zeezout!
-
Sautee met sperziebonen
Ik bereidde (bijna zoals Sergio) knetterboontjes i.p.v. bonenrolletjes met spek van aldi of boontjes van Hak + 2 gefruite sjalotjes, 1 klp zout, 15 draaien peper & 1 klp bonenkruid op voorhand. Ik bestrooi het varkenshaasje met satékruiden (niet geschikt voor hond & poes) en serveer het met (op stand 6) gebruneerde cêlavita ribbelschijfjes.
-
Scampi-tofu-spaghettisaus
Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Kotstudenten genieten gezond met Capellini à château LE FELIX (kwaliteitswijn) of tofoe & gestoofde groenten. In Smaak 46, kwam ik op het idee om scampi te mengen onder vegetarische light spaghettisaus.
-
Vegetarische spaghettisaus
Donderdag=veggiedag in Gentse stadsscholen Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.
-
Spaghetti voor een groep
Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.
-
Andijvie & mosterdsaus
Ik bereidde peterselieaardappelen, varkensmignonette en mosterdsaus en andijvie in witte saus.
-
Asperges in de steamer
De sterrenchef in jezelf ontdekken. Eén gezellige Tutti frutti boel in mijn keuken: Marleen maakte roosjes van roze zalm, Gertrude bereidde het dessert voor, Annie stoomde de asperges… …en samen deden ze de vaat.