Worst met pickles & witloofstoemp.
Dit heb je nodig voor 2 kotstudenten:
- 1/2 kg grondwitloof
- 400 g aardappel (bruto)
- 2 kleine uien-peper & (zee)zout
- boter-50 ml water-PH groentebouillon
WERKWIJZE in 55′:
1. Schil de aardappel met een dunschiller. Snijd in stukken.
2. Pel de uitjes, halveer & versnipper
3. Maak 1/4 kg witloof schoon (snijd de hard kern eruit)
en versnipper
4. Smelt een klontje boter op stand 7 in een kleine kookpot.
5. Fruit de ui
6. Voeg de witloofsnippers toe.
7. Laat lichtjes kleuren.
8. Voeg de aardappelstukken, 50 ml water & 1 koffielepel PH groentebouillon toe.
9. Tip van Peter Goossens: kruid alleen met peper & 20 draaien (zee)zout.
10. Zet een deksel op de pot & laat 35 minuten sudderen op stand 4.
Laat boter schuimend bruin worden in een bakpan op stand 6.
Doorprik de worst vooraleer ze 5′ te bakken.
Draai ze om & bak 5′ op stand 4.
Draai ze 2x om tijdens het verder bakken op stand 3.
Verwijder de harde kern van de grote stronken = 1/4 kg witloof.
Snijd in grove stukken.
Stoof met wat boter
& 1/4 koffielepel zout
in een gesloten creuset pan op stand 4.
Controleer of de aardappelen gaar zijn! Laat het vocht bij de aardappelen al roerend & zonder deksel koken, tot het weg is op stand 4!
Roer de aardappelen onder het gecaramelliseerd witloof. Maak witlofstoemp met een aardappelstamper.