Categorie: Hoofdgerecht

 • Carrégebraad met mosterd

  Carrégebraad met mosterd

  Perfect gebakken toscaans ribstuk met mooie cuisson  bij gestoofde wortelen & ovengebakken kazakken in 40′, zoals in Sergio kookt.

 • Lekker prakken: koantjessesse

  Lekker prakken: koantjessesse

  scan De hap van de redactie uit Smaak 35 (zonder ajuin gehoord in de madammen op 5.11) ‘kaantjessaus’(met spek, ajuin en azijn)& gemengde patatjes Een weetje: koantjes, wat Piet niet kan uitspreken = kaantjes 1e stukjes spek; 2e smoutbereiding: door vet van het varken met stukjes vlees te koken. De overgebleven vleesgraantjes zijn kaantjes en worden afgeschept en verder…

 • Ananas met krab-garnalencocktail

  Ananas met krab-garnalencocktail

  Zoals op ons huwelijk…

 • Buurtslagers gourmet € 6 pp

  Buurtslagers gourmet € 6 pp

  Terwijl ik de groenten voor een bbq aan het voorbereiden was, vroeg ik aan mijn man: “Ga jij vuur maken?” Ik zag dat hij aan het stoken was in onze speksteenkachel! Dus haalde ik mijn astucio boven, sneed hij de lamskroon in côteletjes en maakte ik er voor ons drietjes een gourmetparty van.

 • garnalencocktail van chefs

  garnalencocktail van chefs

  Door Jeroen was een hoofrol weggelegd voor grijze garnalen. Ik maak dit weekend een recept van Peter Goossens uit Smaak 45: asperges, geconcasseerde tomaat. chef Stef van de Cluysenaer, die mimosa van ei in een aperitiefglaasje serveert, vraag ik welke whisky hij adviseert voor aardappelsalade uit Sergio feest bij een krabcocktail.

 • njam aardappelkroketten

  njam aardappelkroketten

  Ik heb gezien in de kerstspecial dat Jeroen 10 eigelen per 15 à 20 kg polderaardappelen, geen boter (zoals Piet) gebruikt en zich afvraagt of kruiden moeten, want de aardappelen zijn in (licht) gezouten water gekookt! In de keuken van ons moeder vond ik 10 dooiers / 7 kg aardappelen (i.p.v. 10 eieren/10 kg bintjes &…

 • Sergio’s savooistoemp

  Sergio’s savooistoemp

  Naar analogie met stamppot van savooi uit Sergio thuis bij hertekalf kwam ik op het idee om spruitjespuree in WEEKEND, uit gal&ria en te serveren bij hertenvlees uit Boekhoute.

 • Vogelnestjes met tomatensaus

  Vogelnestjes met tomatensaus

  Ik vond vogelnestjes uit  Vlaamse kost letterlijk in koken met de kinderkok. Ik serveer vogelnestjes op grootmoeders wijze met lekkerbeksaus (ook geschikt voor mensen met een voedselallergie).

 • Wijnadvies bij fazant

  Wijnadvies bij fazant

  Ik noteerde de garnituur bij fazantenborst met kweepeermoes & Cou farci au foie de canard: raapjes in porto, gestoofde witte kool, julienne van wortel en veenbessentaartje met peer of Royal Gala. Aangepaste wijnen:

 • Prei in witte saus

  Prei in witte saus

  Prei met light bechamelsaus “zonder ei”, soja, bij voedselallergie voor melk & ook diabetes.