-
Mignonette gevuld met mozzarella, pesto en gedroogde tomaat
Varkenslapjes gevuld met mozzarella, pesto en gedroogde tomaat uit Carnet de cuisine Geert Van Hecke p 120 -121 + Toscaanse varkenskotelet uit echte venten spelen met vuur. Ingrediënten voor 3 personen:
-
Boomstammetjes met meesterlijke boontjes en puree
Een idee uit dagelijkse kost 8.9.2014
-
Ananasschip in focus 2!
Mijn achterneefje Louis vertelde: “Ananasschijven met krab-garnalencocktail, dat ik 8 jaar geleden maakte in chefkids!, staat in focus (volgens mijn schoonzus, die het mij bezorgde, een spiksplinternieuw handboek Nederlands voor het 2de jaar secundair onderwijs). En ons achternichtje Sien staat erin met haar foto”
-
Archiduc, pilav, wokgroenten
Ik bracht kip met 2 sausen: pilav ensuperlekkere curryroomsaus uit PLAZA van 24 & 25 augustus 2008 & een kookworkshop met als thema:Waar Vlaams & Thais in elkaar versmelten,op smaak.
-
Varkensgebraad met wijnsaus
Ik serveerde de JEANJEAN vin de pays d’Oc 2007 Cabernet sauvignon (die ik won) bijvarkensfiletgebraad & kervel-champignonsaus, dat ik in het vervolg zo bereid:
-
Slavink en wortelen op oude wijze
Slavink, gekookte aardappelen en wortelen op oude wijze Ingrediënten voor 3-4 personen:
-
Zuiders koken
Ik nam met groenten & aardappelsaus voor 15 personen deel aan de (afgelaste) receptenwedstrijd: “Welke diëtist(e) zet het lekkerste CAV-dieetgerecht op een weekmenu?” Mediterrane griet wordt een cholesterolarm gerecht als je Alpro Cuisine gebruikt i.p.v. room.
-
Ragout van konijn met penne
Penne met ragout van konijn uit dagelijkse kost 4
-
Varkenshaasje met witloof
Dit is een variant op varkenshaasje met prei en kaas (uit Heerlijk Grieks) Serveer met kaaspatatjes: maak deze eerst klaar!
-
Vlaams & Aziatisch
Martine serveerde in el rais één van haar Thaise authentieke wokgerechten met cocosmelk in een paprika. Ik heb 1 geheim ingrediënt, dat ik op “proeven van de Afrikaanse keuken” (beetje bij beetje) toevoeg aan Jeroen zijn gezond & vetarm wokrecept met lekker lichte wokgroenten, steak & woksaus.