HomeSoort maaltijd Hoofdgerecht Gehaktballekes in crepinette

Gehaktballekes in crepinette

Posted in : Hoofdgerecht on by : Greet

Op oudejaarsavond betaalde ik € 3 voor een doosje buikvlies. Ik ben benieuwd hoeveel ik nu zal betalen voor “Het gulden vlies” om boulettenbrochet te bereiden van kruidenfrikadellen uit galeria van 23.10.2009.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g gemengd (varkens-runds) gehakt van 1/3 keelstuk & 2/3 schouder
  • 5 eetlepels (glutenvrij) paneermeel
  • 1 theelepel nootmuskaat/peper
  • 1 ei
  • een handvol fijngesneden bladpeterselie, 2 eetlepels bieslook of geciseleerde basilicum of gesnipperde lente-uitjes, (3 sneetjes gekookte ham))
  • verder: buikvlies
  • olijfolie of bakboter

Werkwijze:

  1. Meng het paneermeel, (een handvol fijngesneden bladpeterselie, 4 eetlepels bieslook (of gesnipperde lente-uitjes), 1 theelepel nootmuskaat/peper en het ei onder het gehakt.
  2. Meng evt 3 sneetjes gesnipperde gekookte ham onder het gehakt Maak je handen nat. Draai 8 gehaktballekes.
  3. Leg het buikvlies open.
  4. Snijd op maat.
  5. Wikkel de ballekes in de crepinette.
  6. Snijd bij met een mes.
  7. Steek de ballekes op een spies.
  8. Laat de olijfolie of boter op stand 6 bruinen in een pan.
  9. Bak de ballekes op stand 4 rondom bruin.
  10. Laat ze een half uur op een zacht vuurtje gaar worden op stand 2-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.