Gehaktballekes in crepinette


Op oudejaarsavond betaalde ik € 3 voor een doosje buikvlies. Ik ben benieuwd hoeveel ik nu zal betalen voor “Het gulden vlies” om boulettenbrochet te bereiden van kruidenfrikadellen uit galeria van 23.10.2009.

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 600 g gemengd (varkens-runds) gehakt van 1/3 keelstuk & 2/3 schouder
  • 5 eetlepels (glutenvrij) paneermeel
  • 1 theelepel nootmuskaat/peper
  • 1 ei
  • een handvol fijngesneden bladpeterselie, 2 eetlepels bieslook of geciseleerde basilicum of gesnipperde lente-uitjes, (3 sneetjes gekookte ham))
  • verder: buikvlies
  • olijfolie of bakboter

Werkwijze:

  1. Meng het paneermeel, (een handvol fijngesneden bladpeterselie, 4 eetlepels bieslook (of gesnipperde lente-uitjes), 1 theelepel nootmuskaat/peper en het ei onder het gehakt.
  2. Meng evt 3 sneetjes gesnipperde gekookte ham onder het gehakt Maak je handen nat. Draai 8 gehaktballekes.
  3. Leg het buikvlies open.
  4. Snijd op maat.
  5. Wikkel de ballekes in de crepinette.
  6. Snijd bij met een mes.
  7. Steek de ballekes op een spies.
  8. Laat de olijfolie of boter op stand 6 bruinen in een pan.
  9. Bak de ballekes op stand 4 rondom bruin.
  10. Laat ze een half uur op een zacht vuurtje gaar worden op stand 2-3

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.