Categorie: Hoofdgerecht

  • Bami & yakitori

    Bami & yakitori

    Alleen al aan de voorbereiding van dit verwesterd Vietnamees wokgerecht had ik een half uur nodig!

  • Kip met curryroomsaus

    Kip met curryroomsaus

    Kip met ananas en aardappelnestje voor alleenstaanden & singles, die markant op de kookles met balblair in de wok bereidde & waarvan chef Stef van de Cluysenaer de laatste brokjes proefde, is een variant op het recept met kalkoenborst.

  • Pikante Indiase boterkip

    Pikante Indiase boterkip

    Van moambe op basis van de werkwijze van kruidige Baltische kip, die ik voor singles, vrijgezellen ook bereid met konijn, maakte Jeroen cassoulet met witte bonen i.p.v. rijst.

  • Steak flambé “archiduc”

    Steak flambé “archiduc”

    Ik kocht eerst het groentenbouillonketeltje, dat ik mocht ruilen voor het vleesbouillonketeltje, en vergat het bijna in mijn cognacsaus (die er minder omslachtig door is) te doen! Toen ik flambeerde met 60 ml cognac, sloeg de vlam tot aan het plafond en zei mijn man: “Dit typisch Belgisch menu & rundvlees stroganoff in 30′ is levensgevaarlijk!”

  • Balletjes in tomatensaus

    Balletjes in tomatensaus

    Bij het bereiden van gebakken gehaktballen met madeirasaus vroeg ik mij af hoe het kwam dat ik bieslook vergat te kopen, de tomatenpuree (90′ later) nog op mijn werkblad stond en besloot om het recept te herwerken!

  • Albondigas

    Albondigas

    Ik verbeterde rouille van Peter Goossens voor lekkere albondigas met paprikacoulis (con guisantes uit de keuken van Spanje van Bevelry Leblanc) waarmee ik 2 uur zoet ben. Ik verdubbelde de ingrediënten van erwtjes met gehaktballen voor 6 p en constateerde dat mijn passe-vite niet past op een kookpot van 5 l!

  • Cavaillon met serranoham

    Cavaillon met serranoham

    In Toscane gaf Hedwig een slaatje van de chef bij mooi gekorste bistecca alla Fiorentine: Cholesterolarm vlees van chianina ras, (gekweekt met graan) bleu-chaud gegrild, P/z & rijkelijk overgieten met olijfolie bij een mengeling van rucola, waterkers & platte peterselie met zure of zoete stroperige Toscaanse balsamicovinaigrette, zalig!

  • pikante tigania

    pikante tigania

    Verborgen prei uit kookgeheimen in De gezinsbond van 26.6.2009 maakte ik zo op, dat ik alle voorbereidingen (15 minuten) voor een combinatie van mijn recept met dat van mijn dochter kan klaarzetten…en mijn gasten zelf de bereiding in 30 minuten laat doen. Gezellig!!! Succes gewaarborgd!!! Ik kwam op 2.11.2009 tot de constatatie dat voor pikante tigania  de…

  • Aardappelpuree

    Aardappelpuree

    Ik gebruik mijn stoomkoker van Braun niet meer voor puree zonder eieren met gestoomde aardappelen, daar het reeds het 2de toestel in 2 jaar is, dat de verliesstroomschakelaar doet uitslaan.

  • gebardeerde varkensfilet

    gebardeerde varkensfilet

    Ik maak vanavond varkenssneden of finettes met wortelen & boontjes in de wok uit chefkids!  Iedereen staat te likkebaarden als ik deze variant op een lekker en eenvoudig spitsuurgerecht: varkenshaasjes “à la tante Hilde” met feestkrans & prei als avondmaal in 30′ aan het klaarmaken ben.