Cavaillon met serranoham


In Toscane gaf Hedwig een slaatje van de chef bij mooi gekorste bistecca alla Fiorentine: Cholesterolarm vlees van chianina ras, (gekweekt met graan) bleu-chaud gegrild, P/z & rijkelijk overgieten met olijfolie bij een mengeling van rucola, waterkers & platte peterselie met zure of zoete stroperige Toscaanse balsamicovinaigrette, zalig!


Gezien: als je balsamico wil indikken, mag je er geen suiker bijdoen!

  • 8 –12 el sla-of 100 ml olijfolie
  • 4 el balsamico
  • 1 teentje knoflook
    2 eetlepels water
    1 eetlepel mosterd of honing (PH goot bij tagliata met de fles)
    p/z Al kloppend binden.
    Vlak voor het opdienen: 2 à 3 eetlepels balsamicodressing met de hand mengen met de sla.
    In het midden van het bord leggen, parmezaan erover & een beetje grof zout opstrooien.

Wordt koken met eenvoudige streekproducten, terroirkeuken of la cuccina di mama Greet (de moeder van alle keukens) misschien ook een nieuwe “aandekook”rage???
Mijn dagmenu van 2169 kcal uit het artikel : “de kracht van vezels” in “Het Nieuwsblad Magazine”, waarin 2,5 g teveel zout zit???
Ontbijt:
1 tas koffie- 1 activia delioso met aardbeien-200 ml fruitsap,
10u:
7 dadels (54 g)-1 banaan
Middagmaal:
100 g melkbrood-60 g Gouda-koffie
Vieruurtje:
250 g clementijn
Avondmaal: 20 g brie + deze tapas (Gezien in De Zondag):
100 ml Cava Gran Barón Brut, Vilobí del penedès uit Spanje.
100 g lekkere rauwe hesp of jamon Iberico
200 g cavaillon of Charentais meloen
150 g bruin stokbrood
255 ml wijn (Muskadet de Rivesaltes).


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.