Ik gebruik mijn stoomkoker van Braun niet meer voor puree zonder eieren met gestoomde aardappelen, daar het reeds het 2de toestel in 2 jaar is, dat de verliesstroomschakelaar doet uitslaan.
Dit heb je nodig voor 3 personen:
- 500 g loskokende aardappelen
- 125 ml melk
- ½ koffielepel zout
- muskaatnoot
- 25 gram boter
Werkwijze:
- Schil de aardappelen, spoel & snijd in 4.
- Vul een kleine kookpot de helft met water.
- Doe er een koffielepel zout in.
- Leg de aardappelen in het water. Zet een deksel op de kookpot.
- Breng het water aan de kook.
- Kook de aardappelen 20 minuten.
- Giet ze af en laat even afkoelen.
- Meet de melk af.
- Weeg de boter af.
- Breng de melk + boter aan de kook.
- Meng de aardappelen met de kokende melk+ boter.
- Plet met een aardappelstamper.
- Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt = mousselineke.
- Breng op smaak met ½ koffielepel zout en 2 strooien muskaatnoot.