Aardappelpuree

Posted in : Hoofdgerecht on by : Greet Tags:

Ik gebruik mijn stoomkoker van Braun niet meer voor puree zonder eieren met gestoomde aardappelen, daar het reeds het 2de toestel in 2 jaar is, dat de verliesstroomschakelaar doet uitslaan.
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 500 g loskokende aardappelen
  • 125 ml melk
  • ½ koffielepel zout
  • muskaatnoot
  • 25 gram boter

 

Werkwijze:

  1. Schil de aardappelen, spoel & snijd in 4.
  2. Vul een kleine kookpot de helft met water.
  3. Doe er een koffielepel zout in.
  4. Leg de aardappelen in het water. Zet een deksel op de kookpot.
  5. Breng het water aan de kook.
  6. Kook de aardappelen 20 minuten.
  7. Giet ze af en laat even afkoelen.
  8. Meet de melk af.
  9. Weeg de boter af.
  10. Breng de melk + boter aan de kook.
  11. Meng de aardappelen met de kokende melk+ boter.
  12. Plet met een aardappelstamper.
  13. Roer zeer goed met een houten lepel tot de puree glad wordt = mousselineke.
  14. Breng op smaak met ½ koffielepel zout en 2 strooien muskaatnoot.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.