gebardeerde varkensfilet


Ik maak vanavond varkenssneden of finettes met wortelen & boontjes in de wok uit chefkids!  Iedereen staat te likkebaarden als ik deze variant op een lekker en eenvoudig spitsuurgerecht: varkenshaasjes “à la tante Hilde” met feestkrans & prei als avondmaal in 30′ aan het klaarmaken ben. Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 450 g varkenshaasje
  • 9 sneden gerookt spek
  • Verstegen satékruiden * 3 dikke stammen wit van prei * 3 eetlepels melk • 300 gram wortelen • 300 gram diepvries boontjes • 3 sjalot • 12 gram boter • 1 koffielepel zout • peper kroketjes

Werkwijze Snijd het varkenshaasje in 7 stukken Wikkel een reepje gerookt spek rond elk stukje vlees. Druk de boven-en onderkant in satékruiden. Bak af en laat op een zacht vuurtje gaar worden. Zet alles klaar. Weeg de boontjes, de boter af. Leg een oude krant op het werkblad. 1 Maak de wortelen schoon. Pak de wortelen bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf. Draai de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Snijd ze in schijfjes met de keukenmachine. 2 Pel de sjalot. Snipper ze fijn. Ruim het afval op. 3 Snijd de boontjes met een aardappelmes in stukjes. Zet ze in kleine kookpot de boontjes onder water. Breng aan de kook. Laat 1 minuutje doorkoken.

  1. Was de prei en snijd ze fijn.Smelt een klont boter in een kleine kookpot, voeg de prei, peper, 1/2 koffielepel zout en 6 eetlepels melk toe. Zet een deksel op de kookpot. Laat ongeveer 15 minuten stoven.Giet de boontjes boven de gootsteen af door een zeef. Laat er koud water over stromen.

Smelt 25 gram boter in een kookpot. Doe worteltjes, boontjes en de fijngesneden sjalot erbij. Meng door elkaar. Voeg 1 koffielepel zout en peper toe. Laat een tiental minuten zachtjes sudderen (stand 3-4). Verwarm de frituur voor! Roer nu en dan eens door. Voeg de de prei toe. Laat zachtjes sudderen (stand 3-4). Zet de kookplaat op stand 1 (warmhouden). Wijntip: château Sainte-Marie 2005 of 120 Merlot 2006, wijn uit Chili


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.