Categorie: Hoofdgerecht

  • Roodbaars in lekkerbeksaus

    Roodbaars in lekkerbeksaus

    “Lotte Aspe“, het zelf bedacht recept met keukenvoorraad en staartvis of zeeduivel van Aspe op 2.7.2008.

  • Pietzaiola met cordon bleu

    Pietzaiola met cordon bleu

    Ik zet capellini met tomatenpuree & tonijn in eigen nat, uit kook, spar magazine op punt. Reacties: “je zou niet zeggen dat er vis in zit!” De wijntip: rood, hardys cabernet shiraz uit Australië lust ik niet.

  • Schnitsel Piet versus Jeroen

    Schnitsel Piet versus Jeroen

    Ook al ziet de Wiener Schnitzel  er smakelijker uit, ik bereid scaloppina alla milanese (waarvan de werkwijze afwijkt & de kruiden beter doorsmaken) uit “Heerlijk Italiaans”, waarin ik vond dat kalfsescalope (320 kcal/portie) zonder ei & bloem wordt bereid.

  • Heerlijk Chinesen…

    Heerlijk Chinesen…

    … een Oosterse droom. Ik eet scampi in de wok met mie liever met 600 g chop choy voor 3 personen.

  • Konijn “Tierenteyn”

    Konijn “Tierenteyn”

    polderkonijn uit Sleidinge Wij keken nog eens in “Uit de grond” van Wouter Keersmaekers voor gebakken verse schorseneren bij mosterdsaus & gedroogde boschampignons met kroketten, een MENU-IDEE uit creatieve keuken, waarvan ik ben gaan watertanden, bij een lalande-labatut (gezien in WEEKEND  van 27.10.2012)…

  • amatriciana “Carluccio”

    amatriciana “Carluccio”

    Ik twijfelde of amatricianasaus uit Italië voldoende was als avondmaal en verdubbelde de hoeveelheden. Ik vond in ETEN IN ITALIË dat ik mijn prosciutto i.p.v. gepekeld kinnebakspek of pancetta mag gebruiken. Met “Het Nieuwsblad Magazine” op zak, wandelde ik op 12.9.’09 naar de spar en kocht polpa di pomodoro al peperoncino & pamesello. De aankoopbon (die…

  • Spaghetti & bolognaisesaus

    Spaghetti & bolognaisesaus

    Dit is een combinatie van pasta met verse tomaten & spaghetti op en top Italiaans uit KOKEN = wetenschap, die ik op 4.11.’93 & 3.6.2009 bereidde met Jason, Thomas & Nathan.

  • Miehoen

    Miehoen

    Oosterse kip met kokos (uit Peter kookt, dat ik mij op 21/6/2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent) bracht mij op het idee om op het verjaardagsfeestje van Amber Lievens, met als thema: Waar Vlaams & Thais in elkaar versmelten, een kookduel: Chef-kids! Versus Vlaanderen te organiseren. Groep 1 bereide wok met kip en curryroomsaus.…

  • Roerbakmie met nuggets

    Roerbakmie met nuggets

    Hou je van speciaal? Dan wordt dit vast je favoriete recept. De combinatie van sojascheuten met gehakt, (kokosmelk) & nuggizz is beslist niet alledaags. Wel even opletten met die pikante spaghettikruiden!

  • Köttbullar in de lunchbox

    Köttbullar in de lunchbox

    Serveer Zweedse kaneelbroodjes (= kaneelkoekjes) of gehaktballekes uit Spaghetti met een schaar & plat préféré eens met rijst in de brooddoos.