Categorie: Hoofdgerecht

  • sautee met paprikapoeder

    sautee met paprikapoeder

    Ik kwam in “Het Nieuwsblad Magazine” op het idee om deze variant (met verbrande nasmaak, en waarvan ik het wow-effect miste) te serveren met wortelpuree uit “Goesting”, dat ik mij op 21/6/ 2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent. In de Smaak Special van maart 2010 staat dit recept, dat wij met z’n drietjes verorberden en…

  • SMOSpizza

    SMOSpizza

    Wij aten in ’05 ons buikje vol in familiepizza-grillstube-bistro ADRIATIC in de Tirolerstrasse 27 in LIENZ. Ik legde roquefort (een idee van Inge) op de pizza, maar dat smaakt muf! Ik houd de champignons apart & smeer de boord  in met (olijf)olie, een tip van Peter Goossens, Superlekker!

  • tartiflette “tour 2012”

    tartiflette “tour 2012”

    Lees het verhaal over de gietijzeren pan, die door de steel, niet in mijn oven kan! Ik botste in de perfecte agenda op tartiflette & zette de hoeveelheden, door dit recept met rauw gestoofde aardappelen in “Het Nieuwsblad Magazine” van 30.1.2010, op punt.

  • aardappelgratin

    aardappelgratin

    Kaaspatatjes of light Gratin Dauphinois uit Culinaria frankrijk  of rauw gestoofde aardappelen uit ONS KOOKBOEK van KVLV, dat ik bij diabetes & voedselallergie (o.a. voor koemelk) met ALPRO Soja i.p.v. melk maak.

  • Gevulde tomaten

    Gevulde tomaten

    Gevulde tomatenverrassing, die de Evergemse jeugd in de krokusvakantie ’97  klaarmaakten of tomates farcies met kaaspatatjes, waar ze bij ons thuis op verlekkerd zijn, serveer ik zoals Kim eens met rul gebakken gehakt & versier de opgekookte pasta met basilicum en misschien het ik dan ook een wow-gevoel.

  • Vol-au-vent van pladijs

    Vol-au-vent van pladijs

    Ik stelde in de Europese week van de soja een gezond menu samen met vissen in de herfst.

  • Kool met witte saus

    Kool met witte saus

    groenten van de maand januari & de fruitkalender van Velt Ik wou kalfsblanket bereiden, maar vond geen kalfsvlees. Voor 3 personen maakte ik gehaktballetjes, 1/2 witte kool in kerriesaus met peterselieaardappelen. Voor mijn man herleidde (:5) ik balletjes in koninklijke saus!

  • Culinaire hutsepot

    Culinaire hutsepot

    Ik serveerde (na 2 uren) de krokante aardappelgaletjes (waarvoor de aardappelen in het geronimo magazine gekookt worden) op een apart bord bij Harry’s hutsepot met varkenshaasje (met een perfecte cuisson) en seizoengroenten uit de moestuin.

  • Kippenborst “bellino”

    Kippenborst “bellino”

    Kippenborst met boursin Cuisine & kerstomaten.

  • Konijn met bloemkoolstoemp

    Konijn met bloemkoolstoemp

    Deze rollade van dure konijnenrugfilet in spekjasje met light bloemkoolpatatjes kostte in ’08 bij buurtslagers € 52. Ik ben benieuwd hoeveel ik op een kookles: “trappist op je bord” zal betalen voor met ganda ham gebardeerd polderkonijn uit Sleidinge, Orval- of augustijnsaus met romanesco pannenkoekjes, dat meer dan 75′ in beslag nam.