HomeSoort maaltijd Hoofdgerecht Pikante Indiase boterkip

Pikante Indiase boterkip

Posted in : Hoofdgerecht on by : Greet

Van moambe op basis van de werkwijze van kruidige Baltische kip, die ik voor singles, vrijgezellen ook bereid met konijn, maakte Jeroen cassoulet met witte bonen i.p.v. rijst.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:

1 kippenbil

  • 1  ui
  • 1/2 à 3/4 (groene) paprika
  • 3 tomaten
    1,5 à 2 koffielepels arachide-olie
  • 1/4 eetlepel tomatenpuree
  • zout-peper
  • kurkuma, pili pili & komijn
  • 125 ml kippenbouillon (1 blokje)
  • maizena plus
    koriander

3 Pel de ui.
Snijd de ui in grote stukken.
Snijd de ui met het mes van de keukenrobot in snippers.
Ruim het afval op.
7 Snijd voor moambe (een stoofpot van 1 à 1,5 u) de kip in 8 (voor de smaak en de sappigheid).
Leg de kippenbil op een bord.
kruid met kurkuma, pili pili & komijn.
8 Verhit 1,5 à 2 koffielepels arachide-olie (juist genoeg om aan te bakken) in een kookpot.
9 Bak hierin de ui snel totdat hij er glazig uitziet.

10 Doe de kip of het vlees in de kookpot.
Laat  de kip 3′ bruinen of tot het vlees van de pan loslaat.
(pepertje in 2 nijden (pikanter) Draai het vlees om.
Bak de andere kant ook 3′
5 Snijd de tomaten (zuurheid, sap) in 8 en voeg toe om het gehel te verzachten).
(voor moambe + 1 l tomatensaus & puree van palmnoten, met palmolie gemengd)
15 Zet de balti-kip onder met 1/2 l water
Voeg 1 kippenbouillonblokje & 1/4 eetlepel tomatenpuree toe.

Overstrooi met bloem.
Laat 35 à 40 ‘  laten pruttelen zonder deksel op de pot.
moambe:

60′ pruttelen,
nu & dan omroeren
+ geutje water,
peper
zout,
teentje look,
peterselie overstrooien

4 Was de paprika
Prik het kroontje eruit.
Snijd door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika in reepjes, zodat je de stukken ziet liggen.

koreander op het laatste toevoegen.
evt binden met maizena plus.

Serveer op een brunch  wereldwijn: 120 Merlot 2006 uit Chili of  “las puertas Cabernet Sauvignon 2005, bij baltikip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.