Vlaams & Aziatisch


Martine serveerde in el rais één van haar Thaise authentieke wokgerechten met cocosmelk in een paprika. Ik heb 1 geheim ingrediënt, dat ik op “proeven van de Afrikaanse keuken” (beetje bij beetje) toevoeg aan Jeroen zijn gezond & vetarm wokrecept met lekker lichte wokgroenten, steak & woksaus.

Ingrediënten

  • 3 x 125 g Uncle Ben’s langkorrelrijst
  • 1/2 bloemkool of Romanesco (of enkele sperziebonen voor een pittige Chinese knabbel)
  • Go Tan wokoil
  • Suzi Wan sojasaus uit de voorraadkast
  • 50 ml coconut cream UHT
  • 140 g Suzy Wan bamboescheuten in schijfjes
  • 600 g wortelen
  • 200 g rode paprika
  • Baby maïs
  • 1/2 Gember
  • 165 g soja scheuten
  • 600g finettes, varkenshaasje of 500 g varkensfiletgebraad + 100 g varkensmignonet

Werkwijze

  1. Breng ruim water + zout aan de kook.
  2. Snijd het varkenshespengebraad in reepjes.
  3. Snijd de babymaïs in ringetjes.
  4. Rasp de gember
  5. Leg een oude krant op het werkblad. Houd de wortelen bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf. Draai met de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Snijd ze in de lengte door. Snijd de 2 helften in de lengte door. Snijd in korte staafjes. Ruim het afval op.
  6. Was de paprika’s. Prik het kroontje eruit. Snijd ze door en verwijder de zaadjes. Schil de paprika met een dunschiller.Snijd de paprika’s eerst in reepjes, dan in stukjes.
    Voor een betere vertering : Doe ze in een kleine pan. Zet de paprikastukjes onder water. Breng ze aan de kook. Laat 1 minuutje doorkoken. Giet ze boven de gootsteen af door een zeef. Laat er koud water over stromen.
  7. Leg een oude krant op het werkblad. Maak de bloemkool schoon. Ruim het afval op. Was de bloemkool. Verdeel de bloemkool in 2. Verbrokkel de bloemkool door er (van boven naar onder) schijven van te snijden & hak in stukjes.
  8. Kook de rijst 10 minuten.
  9. Laat de wokpan goed heet worden. Verhit wokolie. Bak het vlees beetje bij beetje aan. Kruid met peper & zout. Zet opzij.
  10. Verhit wokolie.
    Roerbak de wortelen, paprika, bloemkool, babymaïs & soja scheuten.
    Voeg de coconutcream toe & breng op smaak met sojasaus.
    Laat de rijst uitlekken & doe in een kom.

    Geef er een Chablis 2005 bij!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.