Ik bracht kip met 2 sausen: pilav ensuperlekkere curryroomsaus uit
PLAZA van 24 & 25 augustus 2008 & een kookworkshop met als thema:Waar Vlaams & Thais in elkaar versmelten,op smaak.
kip met archiducsaus & groentenspaghetti
- 300 ml melk
- 1 afgestreken koffielepel curry (2,5 g)
- braadjus
- zout
- 18,75 g witte maizena express of 1 eetlepel maizena plus+ 1/2 glas water
- 920 g kipfilets (2 dubbele Kippenborsten) (€ 7,22) (450 g voor 3 personen)
een klont boter
1 eetlepel PH groente-of kippenbouillon - 2 afgestreken koffielepels kippenkruiden (5 g)
- GO*TAN HUILE WOK OIL + een klontje boter
- 400 g (voor 3 personen) + 100 g gratis Uncle Ben’s zoetzure saus medium hot
- 250 g (165 g voor 3 personen) soja scheuten
- 400 g provençaalse wokgroenten
Verder:
2 zakjes Uncle Ben’s Thai rijst van 125 g (3 zakjes van 62,5 g voor 3 personen)
2 vleesbouillonblokjes/ 1 l water
- 920 g kipfilets (2 dubbele Kippenborsten) (€ 7,22) (450 g voor 3 personen)
Werkwijze in 30′:
Laat een klont boter bruinen in een bakpan op stand 6.
Ga een stap achteruit, zo voorkom je brandwonden indien het vet spat.
Prik een vork in 1 Kippenborst. Leg de Kippenborsten een voor een in de bakpan.
Bak de Kippenborsten 5′ aan, tot het vlees van de pan loslaat.
Verhit GO*TAN HUILE WOK OIL in een kookpot op stand 7.
Fruit de groenten 5 minuten.
Voeg de zoetzure saus & 1 koffielepel zout & 15 draaien peper toe.
Draai de Kippenborsten om. Bak de andere kant 5′ op stand 4.
Kruid beide kanten met 10 draaien van de pepermolen en 10 draaien zout.
Voeg 2 afgestreken koffielepels kippenkruiden toe.
Laat 20 minuten bakken op stand 4- 3,.
Af en toe omdraaien!
Zet een deksel op de kookpot van de groenten & laat 20 minuten stoven op stand 4.
Meet 1 l water af voor de rijst.
Breng aan de kook.
Dompel de kookbuiltjes onder in water met 2 bouillonblokjes.
Laat 8 minuten zachtjes koken.
Geef na 20 minuten een snede in het vlees. Controleer of de Kippenborsten doorbakken zijn.
Kippenborsten uit de pan nemen & warmhouden.
De melk bij de braadjus doen & aan de kook brengen met 1 eetlepel PH kippenbouillon. Binden met maïzenaexpress.
Op smaak brengen met de 1 afgestreken koffielepel curry & 20 draaien zout.
Neem de kookbuiltjes met een een vork uit het water & laat uitlekken.
Open de kookbuiltjes langs de V-inkeping.
Giet de rijst uit de kookbuiltjes.
Dien op.