Ananasschip in focus 2!


Mijn achterneefje Louis vertelde: “Ananasschijven met krab-garnalencocktail, dat ik 8 jaar geleden maakte in
chefkids!, staat in focus (volgens mijn schoonzus, die het mij bezorgde, een spiksplinternieuw handboek Nederlands voor het 2de jaar secundair onderwijs). En ons achternichtje Sien staat erin met haar foto”
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 80 g mayonaise met citroen
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • 40 g ketchup
  • 20 ml whisky
  • 2 doosjes krab van 120 g netto
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • (baby)ananas
  • 2 piccolo’s
  • Voor de versiering: kerstomaatjes

Werkwijze

  1. Cocktailsaus: meng de ketchup,(cayenne)peper, zout, whisky onder de mayonaise.
  2. Snijd de baby-ananas in 2 of verdeel de ananas in 4.(Zorg ervoor dat het groen eraan blijft.)
  3. Verwijder het hart. Snijd het vruchtvlees eruit en verdeel in stukjes.
  4. Open de blikken krab. Laat de krab uitlekken in een zeef.
  5. Meng het krabvlees, de garnalen & de stukjes van de uitgeholde baby-ananas of ananas onder de cocktailsaus in een grote kom.
  6. Opdienen: vul pp een halve uitgeholde baby-ananas of als bootje: 1/4 schil van de ananas met het mengsel.
  7. Versier met een half kerstomaatje

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.