I.M. Christiane Buyse’s recept


Bij ganda ham met warme appel & appelsienensaus past cava Mas Macià brut rosé, te koop bij spar.
 

Dit heb je nodig :

  • 100 g suiker
  • 200 ml vers appelsiensap
  • 50 ml azijn
  • 2 eetlepels water
  • 1 eetlepel roze peperbollen
  • scheut grand marnier of mandarin Napoleon
  • 2 eetlepels marmelade (sinaasappelcofituur)
    Verder:
  • 1/2 appel (8/kg) pp
  • suiker
  • boter
  • pp: 2 fijngesneden schelletjes Ganda Ham of gerookte eendeborstfilet = magret de canard in fijne schijfjes (1 borst  = 3p)
  • Voor de versiering: een beetje krulsla of korensla

 

Werkwijze appelen:

De bolle kant van halve geschilde appels inkerven (ruitjes)
Op een beboterde bakplaat: de appels bestrijken met gesmolten boter
bestrooien met suiker en 10′ op 180°C laten garen.

Opm.: Tot hier kan dit recept op voorhand.

Werkwijze appelsiensaus:

suiker + water lichtjes karameliseren
Blussen met azijn. Goed roeren.
Appelsiensap + peperbollen toevoegen. Laten inkoken
Likeur toevoegen. Nog eens laten doorkoken.
Confituur erbij doen. Nog een beetje laten doorkoken (moet nog stromen!)

Voor het opdienen: de appels (met een borstel) nog eens overstrijken met boter en een beetje suiker opdoen.
Onder de grill lichtjes laten kleuren.
Opm.: De appel moet nog krokant zijn. Blijf erbij!

Afwerking: Hesp of eend aan de ene kant van het bord
Appel overgoten met sinaasappelsaus in het midden
Sla aan de andere kant


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.