Donderdag=veggiedag
in Gentse stadsscholen
Ik probeer dit light recept: Capellini met kwaliteitswijn, quorn & novembertoppers vast en zeker eens uit met de recepten voor spaghettisaus, die ik vond in 100 Succesrecepten van markant regio Gent.
Gezond genieten: pasta in Piemonte
Dit heb je nodig:
- 1/2 kg Quorn
- 1 fles Gavi di Gavi 2004
- 250 g spaghetti (glutenvrij)
- 2 fijngesneden, geschilde paprika’s
- 1 bussel fijngesneden wortelen
- selderstengels
- 1 ui
- 1/2 courgette
- 1 teentje look
- 4 tomaten
- spaghettikruiden/zout/olie
- 150 cc water of droge witte wijn
- evt 1 el tomatenpuree
Werkwijze:
Verwarm de wok op stand 5 tot hij heet is.
Bak eerst de quorn. Zet opzij.
Breng 750 ml witte wijn+ 1 el zout & 1 el olie in de wok aan de kook.
Voeg de spaghetti toe.
Roer constant om tot de wijn opgenomen is.
Voeg de groenten, zout & kruiden toe en meng.
Zet een deksel op de pot.
Laat 20′ sudderen.
Dien op met gemalen kaas.