Andijvie & mosterdsaus


Ik bereidde peterselieaardappelen, varkensmignonette en mosterdsaus en andijvie in witte saus.

 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 g aardappelen
    peterselie
    1 klein brood
    boter
    look
    400 g varkensmignonette
    kalfsfond (bouillon du chef van lacroix)
    (half)droge witte wijn
    maizenaexpress
    graanmosterd
    nootmuskaat
    p/zWerkwijze:
    Open de fles wijn:
    -Snijd met het lipje, dat zich een de zijkant bevindt, het loodje door.
    -Neem het loodje boven de kurk weg.
    -Draai de kurkentrekker in de de kurk.
    -Trek de kurk eruit.
    -Giet een klein beetje wijn in een glas.
    Proef of de wijn geen kurksmaak heeft.

    Meet de wijn af. Plaats de fles in de koelkast.

    Bio persillade :

Maak 25 g broodkruim.

hak de peterselie

  1. Meng met een vork: 25 g boter,
    3/4 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper
    en 1/2 teentje geperste knoflook onder 25 g broodkruimGekookte aardappelen
  2. Schil de aardappelen
  3. Spoel ze
  4. Vul een kookpot met water.
  5. Doe er een koffielepel zout in.
  6. Breng het water aan de kook.
  7. Leg de aardappelen in het kokend water.
  8. Zet een deksel op de kookpot.
  9. Kook de aardappelen 20 minuten.
  10. Hak de peterselie.


  1. Bak de mignonetten.Verwarm de grill van de oven op 200°C

Andijvie in bechamelsaus
Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/4 in grote stukken gesneden andijvie
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 240 ml melk
  • peper
  • 6 g is iets teveel zout
  • 0,45 g nootmuskaat


Werkwijze
Andijvie

Stoof de andijvie in een klontje boter.
Voeg 1/8 koffielepel zout en 2,5 draaien van de pepermolen toe.


Maak witte saus:

  1. Smelt de boter in een pan,voeg de bloem toe. Roer tot dit gaat borrelen.
  2. Doe er de melk bij. Roer tot de saus kookt.
  3. Haal de pan van het vuur.
  4. Breng op smaak met peper, zout & nootmuskaat.
  1. Smeer de gebakken mignonetten in met graanmosterden beleg ze met de persillade.

Mosterdsaus light

  1. Breng 50 ml (half)droge witte wijn aan de kook met 100 ml kalfsfond.
  2. Bind met maizenaexpress.
  3. Roer er op het laatste moment 1 eetlepel graanmosterd van Tierenteyn door.
  4. Voeg de jus van de mignonetten toe.
    Giet de gekookte aardappelen af, schud ze op en strooi er peterselie over.
    Laat de mignonetten (in de pan) 3 minuten mooi goudbruin kleuren onder de grill.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.