Ik bereidde peterselieaardappelen, varkensmignonette en mosterdsaus en andijvie in witte saus.
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 250 g aardappelen
peterselie
1 klein brood
boter
look
400 g varkensmignonette
kalfsfond (bouillon du chef van lacroix)
(half)droge witte wijn
maizenaexpress
graanmosterd
nootmuskaat
p/zWerkwijze:
Open de fles wijn:
-Snijd met het lipje, dat zich een de zijkant bevindt, het loodje door.
-Neem het loodje boven de kurk weg.
-Draai de kurkentrekker in de de kurk.
-Trek de kurk eruit.
-Giet een klein beetje wijn in een glas.
Proef of de wijn geen kurksmaak heeft.
Meet de wijn af. Plaats de fles in de koelkast.
Bio persillade :
Maak 25 g broodkruim.
hak de peterselie
- Meng met een vork: 25 g boter,
3/4 eetlepel gehakte peterselie, zout en peper
en 1/2 teentje geperste knoflook onder 25 g broodkruimGekookte aardappelen - Schil de aardappelen
- Spoel ze
- Vul een kookpot met water.
- Doe er een koffielepel zout in.
- Breng het water aan de kook.
- Leg de aardappelen in het kokend water.
- Zet een deksel op de kookpot.
- Kook de aardappelen 20 minuten.
- Hak de peterselie.
- Bak de mignonetten.Verwarm de grill van de oven op 200°C
Andijvie in bechamelsaus
Ingrediënten voor 2 personen
- 1/4 in grote stukken gesneden andijvie
- 30 g boter
- 30 g bloem
- 240 ml melk
- peper
- 6 g is iets teveel zout
- 0,45 g nootmuskaat
Werkwijze
Andijvie
Stoof de andijvie in een klontje boter.
Voeg 1/8 koffielepel zout en 2,5 draaien van de pepermolen toe.
Maak witte saus:
- Smelt de boter in een pan,voeg de bloem toe. Roer tot dit gaat borrelen.
- Doe er de melk bij. Roer tot de saus kookt.
- Haal de pan van het vuur.
- Breng op smaak met peper, zout & nootmuskaat.
- Smeer de gebakken mignonetten in met graanmosterden beleg ze met de persillade.
Mosterdsaus light
- Breng 50 ml (half)droge witte wijn aan de kook met 100 ml kalfsfond.
- Bind met maizenaexpress.
- Roer er op het laatste moment 1 eetlepel graanmosterd van Tierenteyn door.
- Voeg de jus van de mignonetten toe.
Giet de gekookte aardappelen af, schud ze op en strooi er peterselie over.
Laat de mignonetten (in de pan) 3 minuten mooi goudbruin kleuren onder de grill.