-
Zondags kalfsblanket
Ik kook in 120′ bouillon met kalfsvlees op voorhand.
-
Light vol au vent
Ik vond deze saus voor kippenpastei in kook met (als hoofdgerecht voor 8 personen) 5 dubbele kippenfilets i.p.v. 1 kip, waarvoor de bouillon 90′ à 2 uur moet koken.
-
Frikadellenkoek
Het vleesbrood op grootmoeders wijze of koud gehaktbrood van Peter Goossens (met sjalot & graanmosterd) en warme krieken , dat ik gezien heb in njam op 2.10.2012, smijt op!
-
kalkoenfiletgebraad
Kalkoenborst met sherrysaus, gecombineerd met suprèmesaus.
-
Kalkoenfiletgebraad
Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!
-
Eendenborst met mangodip
Eerst was ik van plan om deze klassieker met moderne toets van Giovanni Oosters (gezien op AVS pottenkijker): eendeborst (bij Aldi) met Crop’s diepgevroren mangoblokjes, tuinkruidenstoemp & mengeling van wilde champignons, dat ik downloadde van www.colruyt.be, te bereiden met 50 g Cantharellus cibarius (funghi finferli secchi).
-
schelperwtjes
Als de bruine friko (in de keuken van ons moeder bestemd voor 24 personen i.p.v. voor 6) klaar was, viel mijn frank dat ik sluimererwt bereid met hoevesteak met spek.
-
Zurkeltoadn
Hoe meer water men toevoegt om te stoven, hoe slapper de zurkelaardappelen zijn. Dat noemt men dan zurkelplets. En sommige mensen gebruikten smout (varkensvet) i.p.v. boter.
-
Bistronomie: steak haché
Met rundstartaar (het vlees op het laatste erin doen (gezien in njam)!) als hoofdgerecht voor 4 personen uit Sergio feest, maak ik martino. Besmeer een boterham met echte boter en beleg met prepare, anchovis, plakjes tomaat & ei.