Categorie: Hoofdgerecht

  • Zondags kalfsblanket

    Zondags kalfsblanket

    Ik kook in 120′ bouillon met kalfsvlees op voorhand.

  • Light vol au vent

    Light vol au vent

    Ik vond deze saus voor kippenpastei in kook met (als hoofdgerecht voor 8 personen) 5 dubbele kippenfilets i.p.v. 1 kip, waarvoor de bouillon 90′ à 2 uur moet koken.

  • Frikadellenkoek

    Frikadellenkoek

    Het vleesbrood op grootmoeders wijze of koud gehaktbrood van Peter Goossens (met sjalot & graanmosterd) en warme krieken , dat ik gezien heb in njam op 2.10.2012, smijt op!

  • kalkoenfiletgebraad

    kalkoenfiletgebraad

    Kalkoenborst met sherrysaus, gecombineerd met suprèmesaus.

  • Kalkoenfiletgebraad

    Kalkoenfiletgebraad

    Zondagskalkoen met champignonsaus is een heel deftig, chique gerecht. Je hoeft niet te schrikken van de sherrysaus; door het verwarmen verdampt de alcohol, je zal er niet dronken van worden!

  • Lotte met prei in papillotte

    Lotte met prei in papillotte

    Ik kreeg van mijn ouders Qbag cadeau, nadat ze bij Peter de Clercq op restaurant gingen. In het begeleidend kookboekje vond ik aardappelen in de schil met rozemarijn & staartvis of zeeduivel. Pladijs, vis van het jaar 2011, in qbag bereid ik ook in de warmeluchtoven en serveer met gebakken kazakken.

  • Eendenborst met mangodip

    Eendenborst met mangodip

    Eerst was ik van plan om deze klassieker met moderne toets van Giovanni Oosters (gezien op AVS pottenkijker): eendeborst (bij Aldi) met Crop’s diepgevroren mangoblokjes, tuinkruidenstoemp & mengeling van wilde champignons, dat ik downloadde van www.colruyt.be, te bereiden met 50 g Cantharellus cibarius (funghi finferli secchi).

  • schelperwtjes

    schelperwtjes

    Als de bruine friko (in de keuken van ons moeder bestemd voor 24 personen i.p.v. voor 6) klaar was, viel mijn frank dat ik sluimererwt bereid met hoevesteak met spek.

  • Zurkeltoadn

    Zurkeltoadn

    Hoe meer water men toevoegt om te stoven, hoe slapper de zurkelaardappelen zijn. Dat noemt men dan zurkelplets. En sommige mensen gebruikten smout (varkensvet) i.p.v. boter.

  • Bistronomie: steak haché

    Bistronomie: steak haché

    Met rundstartaar (het vlees op het laatste erin doen (gezien in njam)!) als hoofdgerecht voor 4 personen uit Sergio feest, maak ik martino. Besmeer een boterham met echte boter en beleg met prepare, anchovis, plakjes tomaat & ei.