Sautee met sperziebonen


Ik bereidde (bijna zoals Sergio) knetterboontjes i.p.v. bonenrolletjes met spek van aldi of boontjes van Hak + 2 gefruite sjalotjes, 1 klp zout, 15 draaien peper & 1 klp bonenkruid op voorhand.
Ik bestrooi het varkenshaasje met satékruiden (niet geschikt voor hond & poes) en serveer het met (op stand 6) gebruneerde cêlavita ribbelschijfjes.

Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 400 g varkenshaasje
  • satékruiden
  • 800 g prinsessenbonen bruto = 760 g netto
  • 37,5 g boter
  • 100 g (225 g overheerst) gerookte spekreepjes van winny, wegens allergie voor maltodextrine
  • zeezout
  • 1 koffielepel bonenkruid of peper
  • 3/4 bonkui gesnipperd
  • 3 eetlepels gehakte peterselie uit het vriesvak

Werkwijze:

Vul een ruime kookpot de helft met water. Doe er 1 koffielepel zout in.
Zet een deksel op de pot & breng het water aan de kook.
stoofpotje van de lekkerste boontjes

Kuis de boontjes: breek de uiteinden af.

  1. boontjes koken
  2. Was de boontjes onder stromend water.
    Leg de boontje in de kookpot zonder deksel. Breng aan de kook. Kook de boontjes 3′ minuten
    Giet de boontjes in een vergiet.
    Spoel onder ijskoud stromend water.
    Laat uitdruipen in een vergiet.

De boontjes afwerken:
Pel de ui & versnipper
Smelt een klont echte boter in een grote tefal bakpan op stand 7. (niet té warm laten worden!) Fruit de ui 5′ op stand 7.
Doe de boontjes & het spek (of de ajuin bakt aan) erbij. Ik hoor een knetterend lawaai!!!  Breng op smaak met 1/2 klp zeezout & 1 koffielepel bonenkruid. Meng goed
Zet een deksel op de tefalpan & stoof 35′ op stand 4. Roer regelmatig om.
Doe er op het laatste de peterselie bij.

sautee of varkenshaasje in dunne sneden:
boter verhitten op stand 9,
5′ bakken op stand 6.
Omdraaien & 5′ bakken op stand 4.
Bestrooien met veel satékruiden


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.