Varkenshaasje met prei en kaas


In “Heerlijk Grieks” wordt biowijn laatst toegevoegd.
Ik serveer tigania “Haut-Monplaisir” met gestoofde i.p.v. gebakken of gekookte aardappelen.
Dit heb je nodig voor 3 personen:

  • 5 botten prei
  • 12,5 g boter
  • 6 eetlepels melk
  • 1 koffielepel zout
  • peper
  • mespunt cayenneper
  • 1 klp gedroogde oregano
  • 450 g varkenshaasje
  • 125 gram gemalen kaas 15%
  • 130 ml rosé wijn
  • 1 spl olijfolie + 12,5 gram boter

meet de wijn af

Werkwijze:

1 Maak de prei schoon: snijd de worteltjes eraf. Doe de vuile bladeren weg. Snijd van het wit naar het groen middendoor, en spoel onder stromend water.

Snijd het wit van prei fijn met een groentenmes.

2 Smelt 12,5 g boter in een kookpot op stand 7, voeg de prei,

peper, 1 koffielepel zout en 6 eetlepels melk toe. Roer. Zet een deksel op de kookpot. Laat 20 minuten stoven op stand 4.

3 Snijd het varkenshaasje eerst in plakken 2 cm dik en dan in stukjes.

4 Verhit 1 el olijfolie + 12,5 gram boter in de wok of een grote kookpot. Bak de stukjes varkenshaasje af. Kruid met zout & peper. Laat ze gaar worden.

Bestrooi met 1 koffielepel oregano en cayennepeper.

Roer goed om

5 Voeg de wijn toe. Laat volledig inkoken.

6 Laat de prei uitlekken.

7 Voeg de prei toe.

8 Zet het vuur laag.

Strooi gemalen kaas over de bereiding.

Zet een deksel op de wok of kookpot.

Laat de kaas smelten.
Dien op in de wok met gebakken patatjes & gekookte aardappelen

 

 


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.