Spaghetti voor een groep


Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn  kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.

Giet de spaghettisaus in een ovenschotel.
Doe er zowat slappe puree over.
Bestrooi met cheddar kaas & chapelure.
Gratineer 25′ in de oven op 180°C.

Ingrediënten:

  • 3,2 kg (glutenvrije) spaghetti (80g pp)
  • olie
  • zout
  • 5 kg quorn of speciaal gehakt
  • 1 kg bonkajuinen
  • 5 kg wortelen
  • 5 kg paprika’s
  • 4,8 l PASSATA FOOD elvea = gezeefde of hele tomaten
  • 200 g tomato frito
  • 20 g zout
  • 40 g spaghettikruiden of 20 eetlepels “uw bereidingen op ’n Italiaans” van Ducros
  • 10 eetlepels PH rundsbouillon/100 g maizenaexpress
  • ingemaakte courgettes (diepvries)
  • 800 g gruyère

Werkwijze

  1. Was de paprika, snijd door en verwijder de zaadjes. (Dit is niet nodig indien je paprika’s uit de diepvries gebruikt).
  2. Leg ze in een pannetje met koud water. Breng aan de kook. Laat 1 minuutje doorkoken. (=Blancheren, dan verteren ze beter).
  3. Giet ze af door een zeef. Laat er koud water over stromen.
  4. Snijd ze fijn met de keukenrobot
  5. Pel de ui en snijd met de keukenrobot in snippers
  6. Maak de wortelen schoon met een dunschiller.
  7. Rasp ze met de keukenrobot
  8. Verhit de quorn of het vlees in een ketel van 50l. Meng de ajuinsnippers onder het gehakt. Roer het los met een vleesvork.
  9. Wanneer er geen roze vlees meer te zien is mag men de wortelen, de courgettes, de paprika, en de tomaten toevoegen.
  10. Doe er zout, kruiden en PH rundsbouillon bij en meng. GOED ROEREN Zet een deksel op de pan en laat sudderen. AF EN TOE ROEREN
  11. Men kan de saus op voorhand bereiden.
  12. Tegen etenstijd nog eens doorwarmen en binden met maizenaexpress.
  13. Kook water voor de bain-marie.
  14. Breng 1/2 uur voor etenstijd een ketel van 20 l ruim water aan de kook. Voeg zout en olie (tegen overkoken) toe.
  15. Kook de spaghetti beetgaar. (Kijk op de verpakking hoelang de spaghetti moet koken.)
  16. Zet de pan van het vuur en laat 1 minuut rusten. Laten uitlekken in een vergiet. Spoel met koud water.
  17. Meng een beetje saus onder de spaghetti (om te voorkomen dat de gekookte deegwaren samenkleven).
  18. Hou de spaghetti warm op bain-marie.

Dien de saus apart op.
Geef er 2kg gemalen kaas bij.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.