Maak met het overschot van spaghettisaus, in mijn kampkookboek voor 100 personen, als vijfde maaltijd opkamp eens ouderwetse vleestaart: gehaktschotel “parmentier” uit dagelijkse kost 2 = Sergio’s sheppards pie.
Giet de spaghettisaus in een ovenschotel.
Doe er zowat slappe puree over.
Bestrooi met cheddar kaas & chapelure.
Gratineer 25′ in de oven op 180°C.
Ingrediënten:
- 3,2 kg (glutenvrije) spaghetti (80g pp)
- olie
- zout
- 5 kg quorn of speciaal gehakt
- 1 kg bonkajuinen
- 5 kg wortelen
- 5 kg paprika’s
- 4,8 l PASSATA FOOD elvea = gezeefde of hele tomaten
- 200 g tomato frito
- 20 g zout
- 40 g spaghettikruiden of 20 eetlepels “uw bereidingen op ’n Italiaans” van Ducros
- 10 eetlepels PH rundsbouillon/100 g maizenaexpress
- ingemaakte courgettes (diepvries)
- 800 g gruyère
Werkwijze
- Was de paprika, snijd door en verwijder de zaadjes. (Dit is niet nodig indien je paprika’s uit de diepvries gebruikt).
- Leg ze in een pannetje met koud water. Breng aan de kook. Laat 1 minuutje doorkoken. (=Blancheren, dan verteren ze beter).
- Giet ze af door een zeef. Laat er koud water over stromen.
- Snijd ze fijn met de keukenrobot
- Pel de ui en snijd met de keukenrobot in snippers
- Maak de wortelen schoon met een dunschiller.
- Rasp ze met de keukenrobot
- Verhit de quorn of het vlees in een ketel van 50l. Meng de ajuinsnippers onder het gehakt. Roer het los met een vleesvork.
- Wanneer er geen roze vlees meer te zien is mag men de wortelen, de courgettes, de paprika, en de tomaten toevoegen.
- Doe er zout, kruiden en PH rundsbouillon bij en meng. GOED ROEREN Zet een deksel op de pan en laat sudderen. AF EN TOE ROEREN
- Men kan de saus op voorhand bereiden.
- Tegen etenstijd nog eens doorwarmen en binden met maizenaexpress.
- Kook water voor de bain-marie.
- Breng 1/2 uur voor etenstijd een ketel van 20 l ruim water aan de kook. Voeg zout en olie (tegen overkoken) toe.
- Kook de spaghetti beetgaar. (Kijk op de verpakking hoelang de spaghetti moet koken.)
- Zet de pan van het vuur en laat 1 minuut rusten. Laten uitlekken in een vergiet. Spoel met koud water.
- Meng een beetje saus onder de spaghetti (om te voorkomen dat de gekookte deegwaren samenkleven).
- Hou de spaghetti warm op bain-marie.
Dien de saus apart op.
Geef er 2kg gemalen kaas bij.