… een Oosterse droom.
Ik eet scampi in de wok met mie
liever met 600 g chop choy voor 3 personen.
Dit heb je nodig:
- 100 g roerbakmie
- 325 ml water+ 1/2 visbouillonblokje
- 400 g wokgroenten + 250 g bordje krokant van florette
- 1 zakje kruiden (die bij 300 g Chop choy zitten)
- 500 g scampi
- Benecol bakken en smeren
Werkwijze.
- Laat de scampi 2 à 3 uur ontdooien.
- 16.30 u: Pel (in 10′) 1/2 kg (half ontdooide rauwe scampi van winny of Aldi).
- Geef een insnede in de rug of snijd ze op een plank open en trek (in 20′) het darmkanaal eruit met keukenpapier! Mijn dochter: “Hebben scampi darmen?, wist ik niet!”)
- Leg ze in een kom waarin een rooster ligt.
- Leg een deksel op de kom.
- Plaats deze in de koelkast. Haal de paprikareepjes uit wokgroenten. Blancheer
- Dep de scampi droog
- Smelt 25 g boter & laat tot licht bruinkleuren in een wijde kleefpan op stand 7.
- Kruid de scampi (2 keer) met 15 draaien peper, 20 draaien van de zoutmolen. Leg de scampo (in 2 keer) in de pan en laat 90 seconden sudderen tot ze mooi roze zijn. Omdraaien en bak nog 90 seconden.
- Voeg cayennepeper toe. Goed omroeren. Zet opzij!
- Voeg de groenten & kruiden toe en roer gedurende 2 minuten .
- Kook de mie met de warme bouillon.
- Roer constant tot al het water opgenomen is.
- Voeg de scampi toe.
Dien onmiddellijk op.