Heerlijk Chinesen…


… een Oosterse droom.
Ik eet scampi in de wok met mie
liever met 600 g chop choy voor 3 personen.

Dit heb je nodig:

  • 100 g roerbakmie
  • 325 ml water+ 1/2 visbouillonblokje
  • 400 g wokgroenten + 250 g  bordje krokant van florette
  • 1 zakje kruiden (die  bij 300 g Chop choy zitten)
  • 500 g scampi
  • Benecol bakken en smeren

Werkwijze.

  1. Laat de scampi 2 à 3 uur ontdooien.
  2. 16.30 u: Pel (in 10′) 1/2 kg (half ontdooide rauwe scampi van winny of Aldi).
  3. Geef een insnede in de rug of snijd ze op een plank open en trek (in 20′) het darmkanaal eruit met keukenpapier! Mijn dochter: “Hebben scampi darmen?, wist ik niet!”)
  4. Leg ze in een kom waarin een rooster ligt.
  5. Leg een deksel op de kom.
  6. Plaats deze in de koelkast. Haal de paprikareepjes uit wokgroenten. Blancheer
  7. Dep de scampi droog
  8. Smelt 25 g boter & laat tot licht bruinkleuren in een wijde kleefpan op stand 7.
  9. Kruid de scampi (2 keer) met 15 draaien peper, 20 draaien van de zoutmolen. Leg de scampo (in 2 keer) in de pan en laat 90 seconden sudderen tot ze mooi roze zijn. Omdraaien en bak nog 90 seconden.
  10. Voeg cayennepeper toe. Goed omroeren. Zet opzij!
  11. Voeg de groenten & kruiden toe en roer gedurende 2 minuten .
  12. Kook de mie met de warme bouillon.
  13. Roer constant tot al het water opgenomen is.
  14. Voeg de scampi toe.

Dien onmiddellijk op.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.