polderkonijn uit Sleidinge
Wij keken nog eens in “Uit de grond” van Wouter Keersmaekers voor gebakken verse schorseneren bij mosterdsaus & gedroogde boschampignons met kroketten, een MENU-IDEE uit creatieve keuken, waarvan ik ben gaan watertanden, bij een lalande-labatut (gezien in WEEKEND van 27.10.2012)…
Dit heb je nodig voor 5 personen:
- 8 konijnenrugfilets van 4 konijnen-zout/peper-20 g boter
- voor de mosterdsaus light:
- 100 ml witte wijn
- 200 ml kalfsfond
- 1 eetlepel graanmosterd van Tierenteyn
- maïzenaexpress
- voor de garnituur:
- 100 g gedroogde wilde champignons
- 50 g boter
- zout/peper
- 3 blikken schorseneren van 400 g of in bokaal
- 1 eetlepel bloem
- scheutje citroensap
- 2 dl light room
- 1 eierdooier
- 1 mespuntje muskaatnoot
Werkwijze:
Laat de champignons 3 u weken in water. Giet af.
Bak de konijnfilets af in de boter. Breng ze op smaak met peper & zout. Zet een deksel op de pan. Stoof ze gaar.
De schorseneren in hun vocht uit het blik, waaraan je zout, citroensap en bloem toevoegt, aan de kook brengen. Giet af.
Kook de room 2/3 in. Breng op smaak met zout/peper en muskaatnoot. Roer er de dooier onder. Voeg de schorseneren toe.
Schik ze in een ovenschaal. Zet 10 minuten onder de grill van de magnetron.
Bak de champignons kort in boter. Breng op smaak met peper & zout.
Neem de konijnfilets uit de pan. Voeg de wijn & de fond toe. Bind.
Roer er de mosterd door.
Leg de filets er terug in.
Dien op met de schorseneren & de champignons.
Dien op met kroketjes