Miehoen


Oosterse kip met kokos (uit Peter kookt, dat ik mij op 21/6/2012 aanschafte op lannoo’s boekenmarkt in Gent) bracht mij op het idee om op het verjaardagsfeestje van Amber Lievens, met als thema: Waar Vlaams & Thais in elkaar versmelten, een kookduel: Chef-kids! Versus Vlaanderen te organiseren. Groep 1 bereide wok met kip en curryroomsaus.
De kids van groep 2 maken Mie Favorita met kipfilet & kokosmelk in de wok.

 
Ingrediënten

• 6 en een halve dl water
• 1 vleesbouillonblokje
• 1 wortel
• 1 groene paprika
• 225 gram roerbakmie van Soubry‚
300 g wokgroenten (soja scheuten, paprikareepjes, geraspte wortelen, preiringen, ajuin)
. 1 schaaltje babymaïs
• een klein beetje pikante spaghettikruiden
• 200 g gehakt
• 400 gram kipfilet
. GO*TAN HUILE WOK OIL + een klontje boter
. 1 brickje coconutcream

 

WERKWIJZE:
1 Zet alles klaar.
2 Meet 6 en een halve dl water af.
Breng het water aan de kook in een kleine pan.
Los het bouillonblokje erin op.
3 Weeg 225 gram roerbakmie af.
Leg een oude krant op het werkblad.
4 Neem de wortel bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf.
Draai met de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Rasp de wortel.
5 Was de paprika. Prik het kroontje eruit.
Snijd hem door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika eerst in reepjes, dan in stukjes.
Leg deze in een pannetje. Zet de paprikastukjes onder water. Breng ze aan de kook.
Laat 1 minuutje doorkoken.
Giet ze af door een zeef.
Laat er koud water over stromen.
Ruim het afval op.
Verwarm de wok op stand 5 tot hij heet is.
6 Verhit 1 keer GO*TAN HUILE WOK OIL met een klontje boter.
Bak de kip beetje bij beetje. (Let op: spat!) Doe er peper & zout op. Voeg de kokosmelk toe & laat 5 minuten koken. Zet opzij.
7
Bak het gehakt in de wok.

8 Breng de bouillon in de wok aan de kook.
Voeg de kruiden toe.
9 Voeg de roerbakmie in een keer toe. Roer om tot het water opgenomen is.
10 Voeg de soja scheuten, de geraspte wortel en de stukjes paprika toe.
Roer gedurende 2 minuten door de deegwaren.
11 Voeg het vlees toe.
Dien onmiddellijk op.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.