Roerbakmie met nuggets


Hou je van speciaal? Dan wordt dit vast je favoriete recept. De combinatie van sojascheuten met gehakt, (kokosmelk) & nuggizz is beslist niet alledaags. Wel even opletten met die pikante spaghettikruiden!

Ingrediënten voor 4 personen:

• 6 en een halve dl water
• 1 vleesbouillonblokje
• 1 wortel
• 1 groene paprika
• 250 gram roerbakmie van Soubry‚
• 250 g soja scheuten
• een klein beetje pikante spaghettikruiden
• 340 g gehakt
• 500 gram chicken nuggets (kipnuggets blijvend in prijs verlaagd bij Aldi!)
. GO*TAN HUILE WOK OIL + een klontje boter
( 1 blikje kokosmelk)

 

WERKWIJZE:
1 Zet alles klaar.
2 Meet 6 en een halve dl water af.
Breng het water aan de kook in een kleine pan.
3 Los het bouillonblokje erin op.
Leg een oude krant op het werkblad.
4 Neem de wortel bovenaan vast. Haal met een dunschiller van boven naar onder de schil eraf.
Draai met de wortel. Snijd de boven- en onderkant eraf met een mes. Rasp de wortel.
5 Was de paprika. Prik het kroontje eruit.
Snijd hem door en verwijder de zaadjes.
Snijd de paprika eerst in reepjes, dan in stukjes.
Leg deze in een pannetje. Zet de paprikastukjes onder water. Breng ze aan de kook.
Laat 1 minuutje doorkoken.
Giet ze af door een zeef.
Laat er koud water over stromen.
Ruim het afval op.
Verwarm de wok op stand 5 tot hij heet is.
6 Verhit 1 keer GO*TAN HUILE WOK OIL met een klontje boter.
Bak de iglo nuggets in de oven
7 Bak het gehakt in de wok.

8 Breng de bouillon in de wok aan de kook.
Voeg de kruiden toe.
9 Voeg de roerbakmie in een keer toe. Roer om tot het water opgenomen is.
10 Voeg de soja scheuten, de geraspte wortel en de stukjes paprika toe.
Roer gedurende 2 minuten door de deegwaren. (voeg de kokosmelk toe)
11 Voeg het gehakt toe.
Dien onmiddellijk op. Serveer de nuggets apart.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.