HomeSoort maaltijd Hoofdgerecht amatriciana “Carluccio”

amatriciana “Carluccio”

Posted in : Hoofdgerecht on by : Greet

Ik twijfelde of amatricianasaus uit Italië voldoende was als avondmaal en verdubbelde de hoeveelheden. Ik vond in ETEN IN ITALIË dat ik mijn prosciutto i.p.v. gepekeld kinnebakspek of pancetta mag gebruiken.
Met “Het Nieuwsblad Magazine” op zak, wandelde ik op 12.9.’09 naar de spar en kocht polpa di pomodoro al peperoncino & pamesello.

De aankoopbon (die ik won met mijn doorgeefrecept) ruilde ik voor een Vacqueras 2007 en maakte een fles saint-véran (gezien op 10.7 in tour 2012) van ’98 soldaat!

Dit heb je nodig als hoofdgerecht voor 4 personen:

  • 281 g penne
  • 300 g rauwe ham = 6 sneden of 15 sneden pancetta van 2 mm met de vleessnijmachine gesneden
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes look
  • 8 takjes peterselie
  • 2  blikjes cubetti arrabbiata met chili
  • (scheut chardonnay (droge witte wijn))
  • parmezaanse kaas

Ik zette de werkwijze op punt en was 1 uurtje zoet!

 

Snijd de rauwe ham in dunne reepjes = pielekes of soldaatjes.
Verhit (olijfolie in) een koekenpan met dikke bodem op stand 7
en bak de rauwe ham 10 minuten.

Pel de ui & snijd in dunne ringen.
Pel de look & snijd in dunne plakjes
Haal  de rauwe hesp uit de pan & laat uitlekken op keukenrol.
Zet het vuur op stand 2. Doe de ajuin & look in de pan en laat 15 minuten stoven. Mag niet bruin worden. Snijd de steeltjes van de peterselie fijn. Hak de peterselie fijn en houd apart! Voeg de peterseliesteeltjes toe.
Meet 3 l water af. Breng in een pastapot aan de kook
en voeg 1 eetlepel zout toe.
Zet het vuur op stand 4 en roer er de cubetti arrabbiata met chili = tomatenblokjes onder.
Stoof 8 à 10 minuten. (Doe 3 eetlepels witte wijn bij saus.)

Voeg de rauwe ham toe en laat nog 5 à 7 minuten stoven.
Kook de penne 6-7 minuten beetgaar.
Laat de pasta uitlekken. Meng de peterselieblaadjes bij de saus en meng onder de pasta.
Serveer met parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.