Spaghetti & bolognaisesaus


Dit is een combinatie van pasta met verse tomaten & spaghetti op en top Italiaans uit KOKEN = wetenschap, die ik op 4.11.’93 & 3.6.2009 bereidde met Jason, Thomas & Nathan.

Dit heb je nodig voor 5 personen:

  • 1+1/4 ajuin
  • spaghettikruiden
    1 koffielepel zout
  • 625 g tomaten
  • 500g  gepelde tomaten (1 blik van 825 ml)
  • 625 g gehakt
  • geraspte kaas
  • 375 g spaghetti
    maizenaexpress


Werkwijze:

Breng in een
pastapot 3,750 l gezouten water aan de kook voor de spaghetti.
Pel de ui.

Snijd de ui in snippers. Ruim het afval op.

Meng de uiensnippers door het gehakt.

  1. Snijd de tomaten in 4.
  2. Bak het vlees (zonder vet). Roer het los met een vork tot er geen roze vlees meer te zien is.
  3. Voeg  de  tomaten toe aan het vlees.Doe er de gepelde tomaten, 1 koffielepel zout & kruiden bij en meng.Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten pruttelen.

     

  4. Kook de spaghetti beetgaar. (Kijk op de verpakking hoe lang de spaghetti moet koken.)Bind de saus met maizenaexpress.
  5. Zet de pan van het vuur. Laat de spaghetti 1 minuut rusten.
    Laat uitlekken. Niet spoelen.
    Giet het kookvocht weg.Meng een beetje saus onder de spaghetti (om kleven tegen te gaan).Geef er geraspte kaas bij.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.