Dit is een combinatie van pasta met verse tomaten & spaghetti op en top Italiaans uit KOKEN = wetenschap, die ik op 4.11.’93 & 3.6.2009 bereidde met Jason, Thomas & Nathan.
Dit heb je nodig voor 5 personen:
- 1+1/4 ajuin
- spaghettikruiden
1 koffielepel zout - 625 g tomaten
- 500g gepelde tomaten (1 blik van 825 ml)
- 625 g gehakt
- geraspte kaas
- 375 g spaghetti
maizenaexpress
Werkwijze:
Breng in een pastapot 3,750 l gezouten water aan de kook voor de spaghetti.
Pel de ui.
Snijd de ui in snippers. Ruim het afval op.
Meng de uiensnippers door het gehakt.
- Snijd de tomaten in 4.
- Bak het vlees (zonder vet). Roer het los met een vork tot er geen roze vlees meer te zien is.
- Voeg de tomaten toe aan het vlees.Doe er de gepelde tomaten, 1 koffielepel zout & kruiden bij en meng.Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten pruttelen.
- Kook de spaghetti beetgaar. (Kijk op de verpakking hoe lang de spaghetti moet koken.)Bind de saus met maizenaexpress.
- Zet de pan van het vuur. Laat de spaghetti 1 minuut rusten.
Laat uitlekken. Niet spoelen.
Giet het kookvocht weg.Meng een beetje saus onder de spaghetti (om kleven tegen te gaan).Geef er geraspte kaas bij.