Pietzaiola met cordon bleu


Ik zet capellini met tomatenpuree & tonijn in eigen nat, uit kook, spar magazine op punt. Reacties: “je zou niet zeggen dat er vis in zit!”
De wijntip: rood, hardys cabernet shiraz uit Australië lust ik niet.

Ik vond in mijn door Koen Crucke gesigneerd exemplaar “Heerlijk Italiaans” dat voor kalfsescalope in Caruso 2 kalfslapjes per persoon  i.p.v. voor 4 personen, zoals in “Lekker slank koken”, gebruikt worden.

  1. Kleefpan moet vol liggen!
  2. Boter heet laten worden
  3. Vlees kruiden met p/z
  4. Gekruide kant eerst bakken. Direct omdraaien (weg & weer)
  5. Blussen met water + basilicum
  6. Beetje jus over kalfslapjes doen

 

Cordon bleu met pizzaiolasaus in 45′
Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 4- 3 x 200 g cordon bleu
  • 180 g farfalle (240 g voor 4 personen)
  • 100 g gemarineerde anchovis
  • boter
  • 1 doosje peterselie uit het vriesvak
  • 1 kleine rode ui
  • 2,5 teentjes look
  • olijfolie
  • 1 koffielepel gedroogde basilicum
  • 1/2 eetlepel tomatenpuree
  • 1 blik tomaten van 800 g
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 koffielepel Italian mix
  • 1 dl water
  • 1 koffielepel zeezout
  • 3 strooien zwarte peper
  • 1 eetlepel maizena plus + 1/2 glas water
  • 1 l water/100 g deegwaren

 Werkwijze:

Laat 100 g = 8 ansjovis uitlekken en snijd fijn.

Pel & versnipper 1/2 rode ui.
pel 2,5 teentjes look. Snijd open en haal de groene kiem eruit.Weeg 180 g farfalle af.
 
  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie op stand 7.
  2. Fruit er de geperste look & 1/2 rode gesnipperde ui met 8 (uitgelekte) ansjovis (overheerst, 100 g  is voldoende) & (gedroogde basilicum), 6 minuten (goudbruin) in op stand 4.
  3. Voeg 1/2 eetlepel tomatenpuree (voor de kleur & de binding), 1 blik (800 g) gepelde tomaten, 1 eetlepel ketchup + Italian mix toe. Leng aan met 1 dl water
  4. Voeg de peterselie toe. Breng aan de kook op stand 7. Laat de saus in een open pan 20 à 25 minuten sudderen op stand 4.
  5. Roer af & toe (tomaten bakken snel aan!).
    Meet 1800 ml water af. Giet in een kookpot.
    Breng aan de kook.
    Laat boter bruinen in een tefal bakpan op stand 6
    Bak de cordon bleu 5′ op 6Draai om en bak 5 ‘ op stand 4.
    Draai om en bak nog 5 ‘ op stand 4.
    Breng de tomatensaus op smaak met 1 koffielepel zeezout& (zwarte) peper. Bind.

    Kook de farfalle 10′, laat 1′ rusten, giet af (spoel niet) & meng onder de saus.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.