Ik zet capellini met tomatenpuree & tonijn in eigen nat, uit kook, spar magazine op punt. Reacties: “je zou niet zeggen dat er vis in zit!”
De wijntip: rood, hardys cabernet shiraz uit Australië lust ik niet.
Ik vond in mijn door Koen Crucke gesigneerd exemplaar “Heerlijk Italiaans” dat voor kalfsescalope in Caruso 2 kalfslapjes per persoon i.p.v. voor 4 personen, zoals in “Lekker slank koken”, gebruikt worden.
- Kleefpan moet vol liggen!
- Boter heet laten worden
- Vlees kruiden met p/z
- Gekruide kant eerst bakken. Direct omdraaien (weg & weer)
- Blussen met water + basilicum
- Beetje jus over kalfslapjes doen
Cordon bleu met pizzaiolasaus in 45′
Ingrediënten voor 3-4 personen:
- 4- 3 x 200 g cordon bleu
- 180 g farfalle (240 g voor 4 personen)
- 100 g gemarineerde anchovis
- boter
- 1 doosje peterselie uit het vriesvak
- 1 kleine rode ui
- 2,5 teentjes look
- olijfolie
- 1 koffielepel gedroogde basilicum
- 1/2 eetlepel tomatenpuree
- 1 blik tomaten van 800 g
- 1 eetlepel ketchup
- 1 koffielepel Italian mix
- 1 dl water
- 1 koffielepel zeezout
- 3 strooien zwarte peper
- 1 eetlepel maizena plus + 1/2 glas water
- 1 l water/100 g deegwaren
Werkwijze:
Laat 100 g = 8 ansjovis uitlekken en snijd fijn.
Pel & versnipper 1/2 rode ui.
pel 2,5 teentjes look. Snijd open en haal de groene kiem eruit.Weeg 180 g farfalle af.
pel 2,5 teentjes look. Snijd open en haal de groene kiem eruit.Weeg 180 g farfalle af.
- Verhit 4 eetlepels olijfolie op stand 7.
- Fruit er de geperste look & 1/2 rode gesnipperde ui met 8 (uitgelekte) ansjovis (overheerst, 100 g is voldoende) & (gedroogde basilicum), 6 minuten (goudbruin) in op stand 4.
- Voeg 1/2 eetlepel tomatenpuree (voor de kleur & de binding), 1 blik (800 g) gepelde tomaten, 1 eetlepel ketchup + Italian mix toe. Leng aan met 1 dl water
- Voeg de peterselie toe. Breng aan de kook op stand 7. Laat de saus in een open pan 20 à 25 minuten sudderen op stand 4.
- Roer af & toe (tomaten bakken snel aan!).
Meet 1800 ml water af. Giet in een kookpot.
Breng aan de kook.
Laat boter bruinen in een tefal bakpan op stand 6
Bak de cordon bleu 5′ op 6Draai om en bak 5 ‘ op stand 4.
Draai om en bak nog 5 ‘ op stand 4.
Breng de tomatensaus op smaak met 1 koffielepel zeezout& (zwarte) peper. Bind.
Kook de farfalle 10′, laat 1′ rusten, giet af (spoel niet) & meng onder de saus.