Ook al ziet de Wiener Schnitzel er smakelijker uit, ik bereid scaloppina alla milanese (waarvan de werkwijze afwijkt & de kruiden beter doorsmaken) uit “Heerlijk Italiaans”, waarin ik vond dat kalfsescalope (320 kcal/portie) zonder ei & bloem wordt bereid.
Kleefpan moet vol liggen! Boter heet laten worden Vlees kruiden met p/z Gekruide kant eerst bakken Direct omdraaien (weg & weer) Blussen met water + basilicum Beetje jus over kalfslapjes doen
Albertoooooooo’s gepaneerde kalfslapjes
- Snijd de kalfslapjes overlangs door (in 2 gelijke delen, om gelijk te garen).Kruid de kalfslapjes met p/z.
- Splits de eieren. Klop het wit van ei zeer luchtig
- Haal er 450 g flinterdun gesneden plakje kalfsvlees door.
- Bestrooi daarna met bloem.
- Schud de overtollige bloem af.
- Stapel op een bord.
- Weeg 30 g boter af.Verhit olijfolie met 30 g boter op stand 6.
- Bak het kalfsvlees gaar.
- Draai regelmatig om,zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden.
Werkwijze Piet:
Kruid met p/z.
- rijstkroketjes (niet in een friteuse: vallen uit elkaar!)
250 g kleefrijst
+ 1 eigeel
+ 1 eetlepel bloem (gepoeierd erover)
mengen met de hand
+ parmezaan of guyère
bolletjes draaien
plat duwen
Wentel ook fishcakes uit spaghetti met een schaar & het kalfslapje eerst in bloem. Afkloppen! - Klop 3 eierdooiers los met een beetje water.Wentel het kalfslapje door de eierdooiers.
- Doe paneermeel in een bordPaneren. (De chapelure hing aan het bord!)
- Verhit arachide-olie (om direkt een krokant korstje te krijgen) op stand 9 in een Tefal bakpan.
Doe er een klein beetje boter bij. Als ze begint te zingen (psst (setteren), is de olie warm genoeg!
Bak 2′ langs de ene kant op stand 9 en 3′ op stand 6 langs de andere kant.
Afhankelijk van de dikte verder garen op stand 4 of retour!
(Bak de rijstkroketjes 1′ à 1,5′ langs elke kant!)
Uitlekken op keukenrol. Het paneermeel komt los!