Schnitsel Piet versus Jeroen


Ook al ziet de Wiener Schnitzel  er smakelijker uit, ik bereid scaloppina alla milanese (waarvan de werkwijze afwijkt & de kruiden beter doorsmaken) uit “Heerlijk Italiaans”, waarin ik vond dat kalfsescalope (320 kcal/portie) zonder ei & bloem wordt bereid.

Kleefpan moet vol liggen! Boter heet laten worden Vlees kruiden met p/z Gekruide kant eerst bakken Direct omdraaien (weg & weer) Blussen met water + basilicum Beetje jus over kalfslapjes doen

Albertoooooooo’s gepaneerde kalfslapjes

  1. Snijd de kalfslapjes overlangs door (in 2 gelijke delen, om gelijk te garen).Kruid de kalfslapjes met p/z.
  2. Splits de eieren. Klop het wit van ei zeer luchtig
  3. Haal er 450 g flinterdun gesneden plakje kalfsvlees door.
  4. Bestrooi daarna met bloem.
  5. Schud de overtollige bloem af.
  6. Stapel op een bord.
  7. Weeg 30 g boter af.Verhit olijfolie met 30 g boter op stand 6.
  8. Bak het kalfsvlees gaar.
  9. Draai regelmatig om,zodat ze aan beide kanten mooi bruin worden.


Werkwijze Piet:
Kruid met p/z.

 

  1. rijstkroketjes (niet in een friteuse: vallen uit elkaar!)
    250 g kleefrijst
    + 1 eigeel
    + 1 eetlepel bloem (gepoeierd erover)
    mengen met de hand
    + parmezaan of guyère
    bolletjes draaien
    plat duwen
    Wentel ook fishcakes uit spaghetti met een schaar & het kalfslapje eerst in bloem. Afkloppen!
  2. Klop 3 eierdooiers los met een beetje water.Wentel het kalfslapje door de eierdooiers.
  3. Doe paneermeel in een bordPaneren. (De chapelure hing aan het bord!)
  4. Verhit arachide-olie (om direkt een krokant korstje te krijgen) op stand 9 in een Tefal bakpan.
    Doe er een klein beetje boter bij. Als ze begint te zingen (psst (setteren), is de olie warm genoeg!
    Bak 2′  langs de ene kant op stand 9 en 3′ op stand 6 langs de andere kant.
    Afhankelijk van de dikte verder garen op stand 4 of retour!
    (Bak de rijstkroketjes 1′ à 1,5′ langs elke kant!)
    Uitlekken op keukenrol. Het paneermeel komt los!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.