Met rundstartaar (het vlees op het laatste erin doen (gezien in njam)!) als hoofdgerecht voor 4 personen uit Sergio feest, maak ik martino. Besmeer een boterham met echte boter en beleg met prepare, anchovis, plakjes tomaat & ei.
Dit heb je nodig voor 20 personen:
voor 160 g saus
- 1 eetlepel worcestersaus
- 2 eierdooiers
- 4 à 6-8 druppels tabasco
- 25 g mosterd
- 20 g ketchup
- rode biet of 600g americain =gehakte biefstuk natuur
- 4 sjalot
- 2 eetlepels augurken
- 4 koffielepels peterselie
- 16 draaien van de pepermolen/z
- 4 eetlepels mayonaise (80 g)
- 2 kleine potjes kappers (Tip van Johan Segers in njam 28.9.2012: in zout (niet op azijn!) spoelen)
- (80g parmezaan & 200 ml olijfolie)
(p67) als broodbeleg
Meng voor deSaus voor 75 p:
- 12 eierdooiers
- 150 g mosterd
- 120 g ketchup
- 90 g worchestershire saus
- 9 g tabasco.
Magere americain préparé uit Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 van maart 2008:
Meng voor 75 p:
- 2250 g americain
- 600 g saus
- 150 g mayonaise
- 15 koffielepels kappertjes
- 15 koffielepels gehakte augurken
- 15 koffielepels gehakte peterselie
- 60 draaien van de pepermolen-zout
Voor 80 personen:
- 2 x 1 kg + 1/2 kg américain natuur
- 2 x 300g saus + 150 g saus voor préraré
Meng met de keukenrobot: 300 g saus voor préraré per kg in de koelkast ontdooide américain.