HomeSoort maaltijd Brood en confituur Bistronomie: steak haché

Bistronomie: steak haché

Posted in : Brood en confituur, Hoofdgerecht on by : Greet

Met rundstartaar (het vlees op het laatste erin doen (gezien in njam)!) als hoofdgerecht voor 4 personen uit Sergio feest, maak ik martino. Besmeer een boterham met echte boter en beleg met prepare, anchovis, plakjes tomaat & ei.

Dit heb je nodig voor 20 personen:
voor 160 g saus

  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 eierdooiers
  • 4 à 6-8 druppels  tabasco
  • 25 g mosterd
  • 20 g ketchup
  • rode biet of 600g americain =gehakte biefstuk natuur
  • 4 sjalot
  • 2 eetlepels augurken
  • 4 koffielepels peterselie
  • 16 draaien van de pepermolen/z
  • 4 eetlepels mayonaise (80 g)
  • 2 kleine potjes kappers (Tip van Johan Segers in njam 28.9.2012:  in zout (niet op azijn!) spoelen)
  • (80g parmezaan & 200 ml olijfolie)

(p67) als broodbeleg

Meng  voor deSaus voor 75 p:

  • 12 eierdooiers
  • 150 g mosterd
  • 120 g ketchup
  • 90 g worchestershire saus
  • 9 g tabasco.

Magere americain préparé uit Spelen met warm & koud, Smaak Special nummer 8 van maart 2008:

Meng voor 75 p:

  • 2250 g americain
  • 600 g saus
  • 150 g mayonaise
  • 15 koffielepels kappertjes
  • 15 koffielepels gehakte augurken
  • 15 koffielepels gehakte peterselie
  • 60 draaien van de pepermolen-zout

Voor 80 personen:

  • 2 x 1 kg +  1/2 kg américain natuur
  • 2 x 300g saus + 150 g saus voor préraré

Meng met de keukenrobot: 300 g saus voor préraré per kg in de koelkast ontdooide américain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.