Ik kreeg van mijn ouders Qbag cadeau, nadat ze bij Peter de Clercq op restaurant gingen. In het begeleidend kookboekje vond ik aardappelen in de schil met rozemarijn & staartvis of zeeduivel.
Pladijs, vis van het jaar 2011, in qbag bereid ik ook in de warmeluchtoven en serveer met gebakken kazakken.
Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 6 Qbags of 6 vellen aluminiumfolie
- 7,5 preien
- 7,5 lente- uitjes
- 1125 g lotte
- 3 mandarijnen
1,200 kg krielaardappelen + 1 laurierblad
boterWerkwijzeKrielaardappeltjes in de schil Ofwel Kazakken
1 Was de aardappelen
2 Wrijf ze droog met een schotelvod. Gekookte aardappelen
3 Vul een kookpot met water.
4 Doe er een koffielepel zout in.
5 Breng het water aan de kook.
6 Leg de aardappelen + het laurierblad in het kokend water.
Zet een deksel op de kookpot.
Kook de aardappelen 20 minuten.
7 Giet ze af.
8 Laat ze afkoelen.
Of gestoomde aardappelen
1 Vul de basis van de stoomkoker tot maximum waterniveau met koud water. Leg er het laurierblad in.
2 Plaats de met aardappelen gevulde stoomkorf op de lekschaal.
3 Strooi zout over de aardappelen Plaats het deksel op de stoomkorf.
4 Steek de stekker in het stopcontact.
5 Stel de timer in op 40 minuten.
6 Laat de aardappelen afkoelen Maak de prei schoon:
Snijd het wit van prei fijn met een groentenmes of met de moulinette.Snijd de lente-uitjes fijn.
Smelt een klontje boter in een kookpot.
Fruit de lente-uitjes. Voeg de preisnippers, 20 draaien van de pepermolen, 1 koffielepel zout en 6 eetlepels melk toe.
Zet een deksel op de kookpot.
Laat stoven.Giet de prei boven de gootsteen af in een vergiet en laat uitdruipen.Leg de helft van de prei onderaan in de 4 Qbags.
Leg de vis op de groenten.
Besprenkel de visfilet in elke ovenzak met het sap van 1/2 mandarijn
Vouw de Qbag dicht en plaats ongeveer 20 minuten in de warmeluchtoven op 200°C of op de Barbeque.
Geef er de andere helft van de prei bij en de in boter gebakken kazakken + peper & zout.Kazakken op de grill:Steek de barbecue vroeg genoeg aan.
Meng olie en kruiden in een bord.
Wrijf de kazakken met een borstel eerst in met het olie- kruidenmengsel.
Bak de kazakken op de barbecue. Af en toe verrollen.
Houd ze warm in de oven.
Geef er KUHKANI, chardonnay viognier 2006 (wit) bij