-
Een caloriebom (804 kcal pp)
Ik kwam in De Zondag op het idee om krieken op te leggen voor Fillierstaart. Als er zanddeeg over is kan deze gebruikt worden om fruittaartjes te maken met kinderen.
-
glutenvrije frangipannekes
Door dé supermacarons met framboos, een ***tip van Peter Goossens, haal ik frangipanetaart à la Piet = amandel-frambozentaartjes in flexipan uit de kookles van 18.7.2008 nog eens boven.
-
Muffins & versnaperingen
Het swingde op 6.4.2006 letterlijk mijn flexipan uit!
-
mini frangipane
Op 17.9.2005 bakte ik paddenstoeltjes met mix voor frangipanne. Daar dit & mijn cake met gemalen amandelen te cake-achtig smaakt, heb ik op 9/2/2006 de hulp ingeroepen van Dirk De Prins.
-
Frambozen-amandelcakejes
amandel-frambozentaartjes zonder bloem is een combinatie van frangipannekes met mini amandelcake .
-
dieetkoeken
Dit vetdeeg met benecol bakte ik met kinderen die op 12.3.2002 in de Gemeentelijke basisschool in Belzele.
-
Gemarmerde cake
Ik leerde op 20.2.2012 kids lekkere eetbare maskers maken. Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf klaarmaken natuurlijk. Ik mailde de foto’s van de clown van Griekse yoghurtcake met citroen uit in een bakvorm (gekocht bij Aldi & na 60′ op 160°C in de heteluchtoven niet uiteen viel bij het ontvormen) naar de assistente…
-
Rijsttaart met bossrijst
Ik zocht een goedkoop recept om roomrijst van de voedselbank Evergem te verwerken. Vooraleer ik in ’07 naar de proms ging, schafte ik mij de keuken van ons moeder aan op de opendeurdag van Standaard Boekhandel. Van Lena Maris, vond ik de eenvoudige, snelle rijsttaart zonder deeg (die eigenlijk niet kan mislukken).
-
Appel-okkernotentaart
Ik maak een traditionele carré confiture uit CACAO. Wedden dat mijn vader & broer het kindergedicht “wie noten lust” voordragen als mijn man nog eens appelstrudel, één van zijn topdesserts bakt! Hoor hoe ’t waait , zei Jan tot Piet morgenvroeg vergeet het niet vallen er noten te rapen Goed zei Piet, ze zullen smaken…
-
forêt noire “Wittamer”
Ik las in Vrouw het recept uit de verleiding van chocolade en herkendechocoladebiscuit in kriekentaart uit het Zwarte woud van R.V. R. Mogelijkheid 2. Schwarzwalder Kirschentorte uit de Smaak special nr. 7 (Grootmoeders keuken streekgerechten): chocoladebiscuit, zonder kersenpuree (even in de diepvries). Daarop chocomousse & 2 x overgoten met chocoladesaus.