Ik zocht een goedkoop recept om roomrijst van de voedselbank Evergem te verwerken. Vooraleer ik in ’07 naar de proms ging, schafte ik mij de keuken van ons moeder aan op de opendeurdag van Standaard Boekhandel. Van Lena Maris, vond ik de eenvoudige, snelle rijsttaart zonder deeg (die eigenlijk niet kan mislukken).
Dit heb je nodig voor 1 taart:
- 1 koffiekop suiker
- 1 koffiekop bloem
- 1/2 l melk
- 4 à 5 eieren
- 1 doos roomrijst (425 g)
Werkwijze:
- Verwarm de warmeluchtoven voor op 180°C.
- Meng de suiker met de bloem.
- Splits de eieren.
- Voeg eerst de melk toe, dan de eierdooiers en op het einde de roomrijst.
- Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder de massa.
- Giet in een hoge Tefal springvorm en bak 30 minuten.
- Haal de taart uit de oven.
- Zet een hoge ronde kom omgekeerd op tafel.
- Zet de bakvorm op de kom en ontvorm.
- Laat afkoelen op een taartrooster.