HomeSoort maaltijd Gebak en taarten Een caloriebom (804 kcal pp)

Een caloriebom (804 kcal pp)

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

Ik kwam in De Zondag op het idee om krieken op te leggen voor Fillierstaart.
Als er zanddeeg over is kan deze gebruikt worden om fruittaartjes te maken met kinderen.

Zelf opgelegde krieken in jenever

Ingrediënten

  • 1/2 l jenever
  • 1/2 kg suiker
  • 1/2 kg krieken

    Werkwijze

    Giet de jenever in een stereliseerbokaal
    Voeg de suiker toe (zakt naar de bodem).
    Doe er de gespoelde & ontpitte krieken bij.
    Laat trekken tot de suiker opgelost is.
    • 500 g witte bloem
    • 250 g boter
    • 250 g suiker
    • 2 eieren
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 1 koffielepel bakpoeder
    • 100 g broyage 50/50

    ***

    • 200 g boter (op kamertemperatuur)
    • 400 g Broyage 50/50
    • 3 eieren
    • 100 g witte bloem
    • 1 losgeklopt ei

Werkwijze:
Zanddeeg of vetdeeg:

250 g boter met 250 g suiker en 20 g vanillesuiker 3 minuten kneden met de menghaak van de kenwood.
Een voor een 2 eieren toevoegen
Goed ondermengen.
Nu zeer kort 1 koffielepel bakpoeder & 100 g broyage en 500 g bloem ondermengen.
Zet het deeg minstens 1 uur in de koelkast.

Frangipanebeslag:

400 g broyage met 200 g boter opkloppen tot een witte massa.
Een voor een 3 eieren toevoegen.
Goed ondermengen.
Spatel er 100 g bloem onder.

Vet bakvormpjes met een hoogte van 4 cm (verkrijgbaar bij Hema of Dille & Camille) in.
Het deeg uitrollen op 2 mm dikte.
De vorm bekleden met het zanddeeg.
Het frangipannebeslag in een spuitzak doen, en de zanddeeg een vingerdik bespuiten met het beslag.
Daar de krieken opleggen.
De overige zanddeeg uitrollen tot 2 mm dikte. Het deeg op de taart leggen.
En de zijkanten met de rolstok goed afrollen.
Het deeg rijkelijk bestrijken met 1 losgeklopt ei.
Versieren met een vork.
Bakken in een oven van 180°C. tot wanneer ze gebakken is (Minimum 45 min. De taart moet goudgeel zijn.)
De taart ontvormen.
Op een rooster plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.