Muffins & versnaperingen


Het swingde op 6.4.2006 letterlijk mijn flexipan uit!20 mini makarons

Ingrediënten

  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g bloemsuiker
  • 400 g amandelpoeder
  • 6 eetlepels melk of 100 g gesmolten boter
  • 4 eiwitten

Werkwijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
1 Meng met een houten lepel gedurende 3 minuten 2 zakjes vanillesuiker, 2 tassen bloemsuiker, 5 tassen amandelpoeder en 6 eetlepels melk of 100 g gesmolten boter in een kom. Kneed (met de moulinette)

2 Splits de eieren. Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.Tik nooit op de kom, anders klop je de lucht uit het eiwit.

3 Schep het eiwit met een houten lepel onder de massa.

4 Vul met een koffielepel de putjes van een flexipanvorm.
Steek er evt bosbessen of mirtylles in. ***Peter Goossens: frambozen!
Bak ze 20 minuten in de oven op 160°C.
Ontvorm.
Laat ze afkoelen.

Ingrediëntenvoor14 Mini frangipane:

  • 20 g bloem
  • 10 vanillesuiker
  • 100 g bloemsuiker
  • 190 g amandelpoeder
  • 3 eetlepels  melk
  • 2  eiwitten
  • 230 g bladerdeeg

Werkwijze
Weeg af.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 200gr C. Zet alles klaar.
2 Meng de (vanille)suiker, melk, amandelpoeder; eiwitten & de bloem.
3 Leg een klein glas (BP) omgekeerd op de bladerdeeg. Snijd de vorm 14 x uit. Vet de putjes van de flexipan vorm in Zet de flexipanvorm op een bakplaat.
4 .Bekleed de putjes met bladerdeeg
5 Vul de putjes met een koffielepel met deeg.
6 Bak 10 minuten op 200°C.
7 Verminder de temperatuur van een heteluchtoven naar 175gr C. Bak de frangipannekes nog 5 minuten.
8 Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de frangipannekes.
Laat afkoelen op een taartrooster.

20 honingcakepaddenstoeltjes (2554 kcal:20=128 kcal/stuk) uit het Honderd Bunderbos
Ingrediënten:

  • 150 g Malse boter
  • 60 g suiker
  • 60 g honing
  • + 15 g vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 180 g bloem (Zelfrijzend bakmeel)
  • 3 g bakpoeder
  • snuifje zout
  • (kaneel)
  • Bloemsuiker om af te werken

Werkwijze
Zet alles klaar. Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de (vanille)suiker & honing rustig romig met de K van de kenwood.
3 Doe er de eieren een voor een bij. Efkes laten mengen
Doe er de gezeefde bloem bij.  Zet de kenwood sneller. Klop met de K tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet de putjes van de flexipan vorm in.
5 Vul de putjes met een koffielepel met deeg.
6 Bak 20 minuten op 160°C.

7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cakejes.
Laat afkoelen op een taartrooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.