Het swingde op 6.4.2006 letterlijk mijn flexipan uit!20 mini makarons
Ingrediënten
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 g bloemsuiker
- 400 g amandelpoeder
- 6 eetlepels melk of 100 g gesmolten boter
- 4 eiwitten
Werkwijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
1 Meng met een houten lepel gedurende 3 minuten 2 zakjes vanillesuiker, 2 tassen bloemsuiker, 5 tassen amandelpoeder en 6 eetlepels melk of 100 g gesmolten boter in een kom. Kneed (met de moulinette)
2 Splits de eieren. Klop het wit van ei stijf tot je de kom kan omdraaien.Tik nooit op de kom, anders klop je de lucht uit het eiwit.
3 Schep het eiwit met een houten lepel onder de massa.
4 Vul met een koffielepel de putjes van een flexipanvorm.
Steek er evt bosbessen of mirtylles in. ***Peter Goossens: frambozen!
Bak ze 20 minuten in de oven op 160°C.
Ontvorm.
Laat ze afkoelen.
Ingrediëntenvoor14 Mini frangipane:
- 20 g bloem
- 10 vanillesuiker
- 100 g bloemsuiker
- 190 g amandelpoeder
- 3 eetlepels melk
- 2 eiwitten
- 230 g bladerdeeg
Werkwijze
Weeg af.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 200gr C. Zet alles klaar.
2 Meng de (vanille)suiker, melk, amandelpoeder; eiwitten & de bloem.
3 Leg een klein glas (BP) omgekeerd op de bladerdeeg. Snijd de vorm 14 x uit. Vet de putjes van de flexipan vorm in Zet de flexipanvorm op een bakplaat.
4 .Bekleed de putjes met bladerdeeg
5 Vul de putjes met een koffielepel met deeg.
6 Bak 10 minuten op 200°C.
7 Verminder de temperatuur van een heteluchtoven naar 175gr C. Bak de frangipannekes nog 5 minuten.
8 Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de frangipannekes.
Laat afkoelen op een taartrooster.
20 honingcakepaddenstoeltjes (2554 kcal:20=128 kcal/stuk) uit het Honderd Bunderbos
Ingrediënten:
- 150 g Malse boter
- 60 g suiker
- 60 g honing
- + 15 g vanillesuiker
- 3 eieren
- 180 g bloem
(Zelfrijzend bakmeel) - 3 g bakpoeder
- snuifje zout
- (kaneel)
- Bloemsuiker om af te werken
Werkwijze
Zet alles klaar. Weeg af.
1 Verwarm de oven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de (vanille)suiker & honing rustig romig met de K van de kenwood.
3 Doe er de eieren een voor een bij. Efkes laten mengen
Doe er de gezeefde bloem bij. Zet de kenwood sneller. Klop met de K tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet de putjes van de flexipan vorm in.
5 Vul de putjes met een koffielepel met deeg.
6 Bak 20 minuten op 160°C.
7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cakejes.
Laat afkoelen op een taartrooster.