mini frangipane


Op 17.9.2005 bakte ik paddenstoeltjes met mix voor frangipanne. Daar dit & mijn cake met gemalen amandelen te cake-achtig smaakt, heb ik op 9/2/2006 de hulp ingeroepen van Dirk De Prins.

  • 60 g suiker
  • 30 g amandelpoeder
  • 1 eiwit
  • 10 g bloem
  • bladerdeeg

Of

  • 10 g bloem
  • 5 g vanillesuiker
  • 50 g bloemsuiker
  • 95 g amandelpoeder
  • 1,5 eetlepel melk
  • 1 eiwit
  • bladerdeeg

Werkwijze:
Weeg af.
1 Verwarm de warme luchtoven voor op 200gr C. Zet alles klaar.
2 Meng de (vanille) suiker, (melk), amandelpoeder, eiwitten & de bloem.
3 Leg een klein glas (BP) omgekeerd op de bladerdeeg.
Snijd de vorm 14 x uit.
Vet de putjes van de flexipan vorm in
Zet de flexipanvorm op een bakplaat.
4 Bekleed de putjes met blederdeeg
5 Vul de putjes met een koffielepel met deeg.
6 Bak 10 minuten op 200°C.
7Verminder de temperatuur van een warme luchtoven naar 175gr C.
Draai de bakplaat met de minst gekleurde taartjes in de oven.
Bak de frangipannekes nog 5 minuten.
8 Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de frangipannekes.
Laat afkoelen op een taartrooster


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.