-
Dieetkoekjes
Wil je niet met Maizena cookies of aveve koekjesmix bakken? Ik testte Amerikaanse cookies, uit Het Vos en Haas koekboek, ook met Canderel.
-
Clafoutis met rabarber
In SEIZOENEN Genieten van de marktkeuken vond ik rabarbertaart & versier deze brésiliennetaart “soezie” met aardbeien. De lauwe flan viel op de budget kookcursus, na het bakken een beetje slap uit.
-
Bewaarwafeltjes met cakemix
Ik besmeer zachte bewaarwafels met chocoladeglazuur!
-
bresiliennetaart
In de vakantie 1997, smulden “12 patroons aan het fornuis in Ertvelde” van brésiliennetaart “Ebo”, die mijn broer in zijn eentje verorberde.
-
Kindermisérable & macarons
Misérable met boterroom, een klassieker in de patisserie, deed bij mij een belletje rinkelen! Op kookles voor zoetebekken noteerde ik dat 1/2 van misérable (met siroop, slagroom, kiwivulling & gebrande kokos) genoeg is voor 6 à 7 pers.
-
Superamandelmacarons
Ik bak amandelmacarons “zonder eierdooier” uit Jeroen Meus kookt”, waarvoor ik het deeg op voorhand bereid en opdien met mascarpone-ijs & flinterdun gesneden ananas.
-
kersentaart
Toen ik het recept voor frangipanetaart met kersenconfituur uit Daily Italian las in PLAZA (bijlage bij Het Nieuwsblad & DE GENTENAAR) van 12 & 13 juli 2007, kwam ik op het idee om deze caloriebom: Duitse appeltaart (804 kcal pp), geleerd in de kook-bakles fruittaarten, eens te bereiden met konfituur van kersen.
-
Ti’light biscuit
Op de familieraad van het OCMW Evergem behandelde ik een spreekbeurt over “Zin & onzin van diëten”, testte of ik biscuit met appelschijfjes uit “Het nieuwsblad magazine” kan bakken zonder suiker en ondervond dat biscuit met canderel= spons
-
marmercake of snoeptaarten
Ik bakte prefabchocoladecake (jakkes, zo een vuile boel!) te warm of te lang in mijn ovalen pyrexkom en versier een spin met M&M’s, zoals in Sergio feest.
-
Appeltaart met jeneverbessen
Naar aanleiding vanKom op appels-campagne met appeltaart– met- slagroom-smijten, gezien in de jommekeskrant van 14.10.2009, dook ik in mijn archieven en vond dat 250 g rode bessen geplet met 125 g suiker + sap van een grote citroen er bij past.