HomeSoort maaltijd Gebak en taarten forêt noire “Wittamer”

forêt noire “Wittamer”

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet

Ik las in Vrouw het recept uit de verleiding van chocolade en herkendechocoladebiscuit in kriekentaart uit het Zwarte woud van R.V. R.
Mogelijkheid 2. Schwarzwalder Kirschentorte uit de Smaak special nr. 7 (Grootmoeders keuken streekgerechten): chocoladebiscuit, zonder kersenpuree (even in de diepvries). Daarop chocomousse & 2 x overgoten met chocoladesaus.

Benodigdheden:

* 4 springvormpjes van 12 cm

* 6 eierdooiers
* 60 g vanillesuiker
* 1 eiwit
* 60 g vanillesuiker
* 3 eiwitten
* 60 g vanillesuiker
* 70g bloem
* 40 g cacaopoeder kwatta

Verwarm de warme luchtoven op 180°C
Splits de eieren. Zet 2 eiwitten opzij!

De 6 dooiers met 33 g vanillesuiker schuimig roeren.

22g vanillesuiker met 1 eiwit tot een taai en stevig schuim slaan.
Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen.
De gezeefde bloem met cacaopoeder onderspatelen.

44g vanillesuiker met de 3 eiwitten tot een taai en stevig schuim slaan.

Met luchtige bewegingen door het dooierbeslag mengen

Vet een springvorm in.
Doe het deeg in de vorm
oven verminderen tot 160°c.
Bak de biscuit 1 uur.
Prik met een lange naald in het deeg. Indien er niets aan de naald kleeft is de biscuit gaar.
Ontvormen en laten afkoelen op een rooster.


1l krieken in het sap opkoken met 100 g suiker. Binden met 40 g maïzena. Laten afkoelen

Steek een broodmes tot in het midden van de biscuit.
Snijd al draaiend de biscuit in 2 lagen.
bedek met de onderste laag biscuit met slagroom en een laag krieken.Duw ze erin.
Laat eventjes koelen. Ontvormen

Afwerking

Ganache

Dit heb je nodig :

* 150 ml room
* 100 gram suiker
* 50 gram boter
* 150 gram fondant of zwarte chocolade

Werkwijze :
Zet alles klaar.
Weeg de boter en de suiker af.
1 Breng in een pan de room met de suiker aan de kook.
2 Neem de pan van het vuur. Voeg stukjes boter en chocolade toe.
3 Roer met een houten lepel tot alles goed gemengd is.
4 Laat de ganache afkoelen.Bewaar de ganache in de koelkast.Warm de chocoladesaus voor het gebruik eventjes op,
opdat de saus vloeibaarder, dus beter uitstrijkbaar zou zijn
Overgiet met ganache. Laat opstijven.

Dien op met halve ontpitte kersen met een toefje slagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.