Gemarmerde cake


Ik leerde op 20.2.2012 kids  lekkere eetbare maskers maken. Het werd niet enkel smullen, maar ook zelf klaarmaken natuurlijk. Ik mailde de foto’s van de clown van Griekse  yoghurtcake  met citroen uit in een bakvorm (gekocht bij Aldi & na 60′ op 160°C in de heteluchtoven niet uiteen viel bij het ontvormen) naar de assistente van Jeroen, die het supertof vond!!!!


Dit heb je nodig:

  • 250 gram (zelfrijzende) bloem
  • 250 gram boter
  • 250 gram (riet)suiker
  • 4-8 eieren
    25 g echte cacao
    of voor citroencake:
    2 koffielepels citroenrasp van baukje

Ik klop het eiwit stijf en verder werk ik volgens de werkwijze van madeleinebloem.

1Verwarm de warmeluchtoven voor op 160 graden.
Weeg de suiker af in de kom van de kenwood en de bloem af.
2 Splits de eieren
Klop in een kom: de eierdooiers met suiker met de mixer tamelijk lang op tot een zeer luchtig bleek mengsel.
3 Zeef de bloem (stuift!) in een kom.
Klop de gezeefde bloem met de mixer op lage snelheid bij dit mengsel.
4 Smelt de boter en voeg dit bij het geheel. Klop alles nog 1 maal luchtig.
5 Klop het eiwit stijf (tot je de kom kan omdraaien) en spatel het stijfgeklopt eiwit onder het deeg.
6 Vet de tefal bakvorm in.
7 Doe het deeg in de vorm
8 Bak 40 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.

Tip:Ik kan het deeg op voorhand maken.  Bewaar het in de koelkast & bak nadien af in de vorm!

, ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.