Categorie: Gebak en taarten

  • Meringuetaart met airellen

    Meringuetaart met airellen

    Veenbessentaart met schuimspookjes en OCEAN SPRAY Cranberries compote: breng 250 ml water met 200 g suiker aan de kook in een koperen ketel. Voeg 340 g gewassen & gedroogde veenbessen toe tot ze na 10′ openspringen.

  • Wafels “zonder eieren”

    Wafels “zonder eieren”

    Met de ingrediënten voor suikerwafels zonder ei, uit Kookboek voor mensen met een voedselallergie, experimenteerde ik met 3 bakrecepten zonder eieren. Ze lukken alleen op de werkwijze uit chefkids!

  • Kwatta verjaardagstaarten

    Kwatta verjaardagstaarten

    Het recept voor strontjeskoeken maken, één van de 123 zomertips uit de klasse vakantieplanner, vond ik in Smaak 34. Ik verdubbelde (naar analogie met mijn muurkestaart) de ingrediënten. Omdat het kleuters meer aanspreekt, maakte ik de petit-beurretaart uit koken = wetenschap op 5.4.2007 met Bob the builder koekjes.

  • Gelatinedessert

    Gelatinedessert

    “Oranje boven!” Dit kinderdessertje  maakte ik op een experimentele kookworkshop (vol proeverijtjes), las voor uit “O monster eet mij niet op” en kwam zelf het een en ander over gelatine aan de weet.

  • Dieetappelcake

    Dieetappelcake

    Dit heb je nodig voor 4 gezonde light cupcakes of muffins met appel, ook voor diabetici:

  • Light yoghurtcake

    Light yoghurtcake

    Ik vraag mij af hoe die nest van yoghurt – chocoladecakeuit Frankrijk inHandige handjes nr 64 van maart- april ’09 er uitziet na 30′ bakken op 210°C!

  • Cupcakes versieren

    Cupcakes versieren

    Ik vond cupcakes met sprinklers van vahiné & bloemmuffins in knutselen met kinderen nr 19, versierd met citric hosties (ouwel) & snoepjes. In het kader van de actie “bak er wat van” trok ik op 9/5/2007 naar bakker Ronny Cocquyt om cupcakes te versieren met suikerbolletjes.

  • Tarte tatin

    Tarte tatin

    Tarte tatin vergeleek ik met mijn gecaramelliseerde, geen omgekeerde, appeltaart van Roland van Renterghem. In de perfecte keukenagenda maakt PH karamel met boter i.p.v. water en laat ze afkoelen. Jeroen zet ze terug op het vuur vooraleer te ontvormen. Hij serveert ze met een bol vanille-ijs en Piet met zure room.

  • Appelcrumble

    Appelcrumble

    Licht gekleurde appelcrumbletaart met zoetmiddel, heeft Christiane Buyse (kokkin & familielid) geproefd, goedgekeurd en bezorgde mij   appeltaart met crumble: vruchtencrumble in het ketnet doeboek4 of amandelcrumble met gesmolten boter.

  • patissière Meus vs Wittamer

    patissière Meus vs Wittamer

    Tompoes voor kleuters.