Dit vetdeeg met benecol bakte ik met kinderen die op 12.3.2002 in de Gemeentelijke basisschool in Belzele.
Dit heb je nodig voor 50 Benecol-dieetkoekjes: (2 koekjes bevatten 1 portie Benecol)
- 1/2 kg bloem + 1 koffielepel bakpoeder
- 250g boter/solo of benecol bakken en smeren
- 250g (bloem)suiker
- 2 eieren (Columbus met omega 3) of sport – ei
- snuifje zout
- 1/4 theelepel vaniline of 2 zakjes vanillesuiker of 2 sticks Canderel vanilla
- 100 g broyage 50/50
- Verder: suiker
Zo ga je te werk:
Zo kort mogelijk werken
- Meng de boter en de bloemsuiker in een tupperwarekom van 2l. Niet wrijven
- Voeg de eieren toe.
- Doe op het einde de bloem, het snuifje zout
- en de 1/4 theelepel vaniline erbij.
- Leg het in een ingevette taartvormpjes of duw met je hand stukjes deeg van 22,5 g plat op een ingevette bakplaat. Steek er vormpjes uit. Bestrooi met suiker.
- Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.