Superamandelmacarons


Ik bak amandelmacarons “zonder eierdooier” uit Jeroen Meus kookt”, waarvoor ik het deeg op voorhand bereid en opdien met mascarpone-ijs & flinterdun gesneden ananas.

Werkwijze
Maak suikersiroop :

  1. Laat 800 ml water+ 800 g suiker + 1/2 kruidnagel+ 1 steranijs 10 minuten zwaar doorkoken.
  2. Zeef
  3. Laat de ananas hierin langzaam garen.
  4. Laat afkoelen en snijd in flinterdunne plakken.

Dit heb je nodig voor 15 stuks:

  • 99 g bloemsuiker
  • 60 g amandelschilfers
  • 3 eiwitten
  • 30 g bloem
  • 30 g gesmolten boter

Werkwijze:

  1. Smelt de boter.
  2. Splits de eieren.
  3. Meng de bloem, de bloemsuiker, de eiwitten & de amandelschilfers.
  4. Roer de gesmolten boter erdoor. Meng goed.
  5. Laat even opstijven.
  6. Vet de putjes van een flexipan vorm in.
  7. Vul de putjes met 2 koffielepels deeg per putje.Verwarm de warmeluchtoven voor op 160° Celsius.
  8. Bak 20 minuten.
  9. Prik met een naald in het deeg. Als er geen deeg aan de naald kleeft, zijn de amandelmacarons gaar.
  10. Ontvorm & laat lauw worden.
,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.