Ik bak amandelmacarons “zonder eierdooier” uit Jeroen Meus kookt”, waarvoor ik het deeg op voorhand bereid en opdien met mascarpone-ijs & flinterdun gesneden ananas.
Werkwijze
Maak suikersiroop :
- Laat 800 ml water+ 800 g suiker + 1/2 kruidnagel+ 1 steranijs 10 minuten zwaar doorkoken.
- Zeef
- Laat de ananas hierin langzaam garen.
- Laat afkoelen en snijd in flinterdunne plakken.
Dit heb je nodig voor 15 stuks:
- 99 g bloemsuiker
- 60 g amandelschilfers
- 3 eiwitten
- 30 g bloem
- 30 g gesmolten boter
Werkwijze:
- Smelt de boter.
- Splits de eieren.
- Meng de bloem, de bloemsuiker, de eiwitten & de amandelschilfers.
- Roer de gesmolten boter erdoor. Meng goed.
- Laat even opstijven.
- Vet de putjes van een flexipan vorm in.
- Vul de putjes met 2 koffielepels deeg per putje.Verwarm de warmeluchtoven voor op 160° Celsius.
- Bak 20 minuten.
- Prik met een naald in het deeg. Als er geen deeg aan de naald kleeft, zijn de amandelmacarons gaar.
- Ontvorm & laat lauw worden.