marmercake of snoeptaarten


Ik bakte prefabchocoladecake (jakkes, zo een vuile boel!) te warm of te lang in mijn ovalen pyrexkom en versier een spin met M&M’s, zoals in Sergio feest.


Ingrediënten voor 15 personen
(5100 calorieën = 340 kcal pp)

  • 300 g malse boter
  • 300 g Zelfrijzende bloem + 1/2 zakje bakpoeder
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 20 g vanillesuiker
  • nesquick

Werkwijze
Zet alles klaar.

Weeg af.

1 Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er de eieren en het bakmeel bij.
Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet de vorm in.
Schud er bloem in.

5 Doe de helft van het deeg in de vorm.

Voor een chocoladecake, gezien de kerstboeken 2007 van Averbode: Meng nesquick onder de rest van het deeg. Goed mixen.

6 Bak 1 uur.

7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cake.Laat afkoelen op een taartrooster.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.