marmercake of snoeptaarten

Ik bakte prefabchocoladecake (jakkes, zo een vuile boel!) te warm of te lang in mijn ovalen pyrexkom en versier een spin met M&M’s, zoals in Sergio feest.


Ingrediënten voor 15 personen
(5100 calorieën = 340 kcal pp)

  • 300 g malse boter
  • 300 g Zelfrijzende bloem + 1/2 zakje bakpoeder
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 20 g vanillesuiker
  • nesquick

Werkwijze
Zet alles klaar.

Weeg af.

1 Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er de eieren en het bakmeel bij.
Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet de vorm in.
Schud er bloem in.

5 Doe de helft van het deeg in de vorm.

Voor een chocoladecake, gezien de kerstboeken 2007 van Averbode: Meng nesquick onder de rest van het deeg. Goed mixen.

6 Bak 1 uur.

7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cake.Laat afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.