Ik bakte prefabchocoladecake (jakkes, zo een vuile boel!) te warm of te lang in mijn ovalen pyrexkom en versier een spin met M&M’s, zoals in Sergio feest.
Ingrediënten voor 15 personen (5100 calorieën = 340 kcal pp)
- 300 g malse boter
- 300 g Zelfrijzende bloem + 1/2 zakje bakpoeder
- 300 g suiker
- 6 eieren
- 20 g vanillesuiker
- nesquick
Werkwijze
Zet alles klaar.
Weeg af.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
2 Roer de boter met de suiker romig.
3 Doe er de eieren en het bakmeel bij.
Klop met de mixer tot het deeg er bleek uitziet.
4 Vet de vorm in.
Schud er bloem in.
5 Doe de helft van het deeg in de vorm.
Voor een chocoladecake, gezien de kerstboeken 2007 van Averbode: Meng nesquick onder de rest van het deeg. Goed mixen.
6 Bak 1 uur.
7 Prik met een lange naald in de koek om te zien of het deeg uitgebakken is.
Haal de vorm uit de oven.
Ontvorm de cake.Laat afkoelen op een taartrooster.