Ti’light biscuit

Posted in : Gebak en taarten on by : Greet Tags:

Op de familieraad van het OCMW Evergem behandelde ik een spreekbeurt over “Zin & onzin van diëten”, testte of ik biscuit met appelschijfjes uit “Het nieuwsblad magazine” kan bakken zonder suiker en ondervond dat biscuit met canderel= spons

Ti’light biscuit
Ingrediënten

  • 36 klontjes ti’light
  • 4 spl water
  • 6 eieren
  • 90 g ( zelfrijzend) bakmeel
  • 90 g maïzena
  • 1/2 klp bakpoeder

Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.

Werkwijze

  1. Los 36 klontjes ti’light op in 4 spl water.
  2. Klop gedurende 15 minuten (met de Kenwood mixer) 6 eierdooiers tot een bleke massa.
  3. Voeg het ti’light water toe & klop verder.
  4. Klop 2 wit van ei stijf
  5. Schep het stijfgeklopt eiwit onder de eimassa.
  6. Zeef hierin 90 g ( zelfrijzende) bloem gemengd met 90 g maïzena & 1/2 klp bakpoeder
  7. Klop 4 eiwitten stijf .
  8. Schep hieronder de stijfgeklopte eiwitten .
  9. Vul 1 rechthoekige (tefal) bakvorm.
  10. Bak de biscuit 60 minuten
  11. Ontvorm & laat afkoelen op een taartrooster. Verwijder de korst aan de onder- & zijkanten!
  12. Maak de biscuit zo vers mogelijk!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.