Appeltaart met jeneverbessen


Naar aanleiding vanKom op appels-campagne met appeltaart– met- slagroom-smijten, gezien in de jommekeskrant van 14.10.2009, dook ik in mijn archieven en vond dat 250 g rode bessen geplet met 125 g suiker + sap van een grote citroen er bij past.

Benodigdheden zanddeeg:

  • 125 g bloem
  • 1/2l melk
  • 125 g suiker
  • 2  grote eieren
  • zout
  • 4 Royal Gala
  • boter
  • bloemsuiker


Werkwijze:

125 g bloem + 125 g suiker + 2 eieren + beetje zout loskloppen met een garde. Giet 1/2 l melk over dit mengsel.

4 appels schillen & stoven: Snijd de appel met een aardappelmes in 4 stukken.Schil de stukken. Snijd het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes.
Smelt een flink stuk goede boter in een kookpot Bak de stukjes appel kort. Overstrooi met suiker. Laat 5′ staan.
Een hoge taartvorm invetten.
Vul de bodem met gestoofde appelblokjes.
Giet het ei-suikermengsel over de appel.
De oven voorverwarmen op 200°C .
Verminder de temperatuur van de oven naar 160°C. en de taart ong.25 min laten bakken.
Bloemsuiker over de taart strooien.

Plet 300 g rode bessen + 100 g suiker + sap van 1 grote citroen en serveer de rode bessenpuree erbij.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.