bresiliennetaart


In de vakantie 1997, smulden “12 patroons aan het fornuis in Ertvelde”  van brésiliennetaart “Ebo”, die mijn broer in zijn eentje verorberde.


Ingrediënten
voor 12 personen:

  • 40 gram maizena plus
  • 1/2 l melk
  • 1 eierdooier
  • 100 gram suiker
  • 7 en een halve dl melk
  • 3 eieren
  • 150 gram suiker
  • 1 zakje imperial vanillesuiker
  • 80 gram maïzena plus
  • bladerdeeg of plakken 28 x 27 cm van Aveve
  • 250 ml (slag)room
  • 50 g bloemssuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • brésilienne


Werkwijze:

Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C

1 Plop-Pudding vanille van Dr. Oetker of pasteibakkersroom
Breek de maïzena met 1 dl melk.
Splits 1 ei Meng de dooier onder de gebroken maïzena.
Breng 400 ml melk met de suiker aan de kook zonder erin te roeren!!!
Voeg de kokende melk bij het mengsel
Giet het mengsel terug in de kookpot. Breng al roerend aan de kook.
Weeg 250 g pasteibakkersroom af in een kom.

2 Splits de 3 eieren

3 Meng 3 eierdooiers,
150 g suiker,
10 g vanillesuiker,
en 80 g maïzena plus
met de pasteibakkersroom

4 Klop het wit, van de 3 eieren stijf

en schep onder het mengsel.

Voeg 750 ml melk toe.

6 Vet de springvorm in.

7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg.

8 Zet de springvorm op een bakplaat in de oven.
9 Giet het mengsel in de vorm.
10 Bak 45′.

12 Ontvorm de taart.
Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.
Verwijder de losse bodem.
Laat de bladerdeegtaart afkoelen.

Klop 250 ml room met 1 zakje vanillesuiker
& 50 g bloemsuiker stijf. Niet te lang kloppen, zodat je geen boter bekomt.
Leg een dikke laag slagroom op de flan.
Strooi brésilienne op de flantaart.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.