Clafoutis met rabarber


In SEIZOENEN Genieten van de marktkeuken vond ik rabarbertaart & versier deze brésiliennetaart “soezie” met aardbeien.
De lauwe flan viel op de budget kookcursus, na het bakken een beetje slap uit.

Flandria Aardbei-Rabarbertaart
Dit heb je nodig:
voor pasteibakkersroom:2 dl koude melk-66 gram mix voor pasteibakkersroom aveve
verder :
7 en een halve dl melk
-3 eieren
-150 gram suiker
-1 zakje vanillesuiker
-80 gram maïzena plus
-bladerdeeg

Werkwijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C
Was en pel de rabarber.
Snijd de rabarber op een plank in stukjes. Zet opzij.
1 Klop de mix voor pasteibakkersroom met de melk in een grote kom. Laat even opstijven.
2 Splits de 3 eieren
3 Meng de eierdooiers, de suiker, vanillesuiker, en de maïzena plus met de banketbakkersroom
4 Klop het wit, van de 3 eieren stijf en schep onder het mengsel.
5 Voeg de melk toe.
6 Vet de springvorm in.
7 Bekleed de springvorm met bladerdeeg. Prik het deeg in.
8 Bedek de bodem met stukjes rabarber
9 Zet de springvorm op een bakplaat in de oven.
10 Giet het mengsel in de vorm.
11. Bak de taart 20 minuten.
Verminder de temperatuur van een warme luchtoven naar 175gr. Bak de de taart nog 5 à 10 minuten.
12 Zet een hoge ronde kom omgekeerd op tafel. Zet de bakvorm op de kom en ontvorm de taart. Laat ze een beetje afkoelen op een taartrooster.
Verwijder de losse bodem met behulp van een paletmes. Laat de taart afkoelen.
Afwerken met een dikke laag slagroom.
Bestrooien met brésilienne & versieren met aardbeien.

,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.