Dieetkoekjes


Wil je niet met Maizena cookies of aveve koekjesmix bakken?
Ik testte Amerikaanse cookies, uit Het Vos en Haas koekboek, ook met Canderel.

Ingrediënten voor 24 Benecolkoekjes
(2 dieetkoeken bevatten 1 portie benecol)

  • 250 g bloem
  • 125 g  zachte boter of Benecol bakken & smeren
  • 125 g suiker of 8 grote eetlepels Canderel
  • 1 Columbus ei met omega 3
  • snuifje zout
  • 10 gram vanillesuiker of 6 à 9 druppels vanille-extract of 1 stick canderel vanilla
  • 100 g havermout
  • 160 g chocoladedruppels
  • 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes)
    of okkernotenbrokjes

Deeg voor koekjes met boter.

Werkwijze :

Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
1 Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
2 Voeg (vanille)suiker of vanille-extract & Canderel, zout en sport – ei toe.
3 Kneed het deeg goed.

Voeg eerst met de K van de keukenrobot

 

  • 100 g havermout
  • 160 g chocoladedruppels
  • 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes) of okkernotenbrokjes toe.
    Kneed met de hand.

5 Vet een bakplaat in.

6 Weeg bolletjes van 35 g deeg af.

Duw ze op een bakplaat in een koekjesvormpje

7 Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.
8 Laat ze afkoelen op een rooster.


Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.