Wil je niet met Maizena cookies of aveve koekjesmix bakken?
Ik testte Amerikaanse cookies, uit Het Vos en Haas koekboek, ook met Canderel.
Ingrediënten voor 24 Benecolkoekjes
(2 dieetkoeken bevatten 1 portie benecol)
- 250 g bloem
- 125 g zachte boter of Benecol bakken & smeren
- 125 g suiker of 8 grote eetlepels Canderel
- 1 Columbus ei met omega 3
- snuifje zout
- 10 gram vanillesuiker of 6 à 9 druppels vanille-extract of 1 stick canderel vanilla
- 100 g havermout
- 160 g chocoladedruppels
- 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes)
of okkernotenbrokjes
Deeg voor koekjes met boter.
Werkwijze :
Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
1 Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
2 Voeg (vanille)suiker of vanille-extract & Canderel, zout en sport – ei toe.
3 Kneed het deeg goed.
4 Voeg eerst met de K van de keukenrobot
- 100 g havermout
- 160 g chocoladedruppels
- 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes) of okkernotenbrokjes toe.
Kneed met de hand.
5 Vet een bakplaat in.
6 Weeg bolletjes van 35 g deeg af.
Duw ze op een bakplaat in een koekjesvormpje
7 Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.
8 Laat ze afkoelen op een rooster.