Dieetkoekjes

Posted in : Koekjes en tussendoortjes on by : Greet Tags:

Wil je niet met Maizena cookies of aveve koekjesmix bakken?
Ik testte Amerikaanse cookies, uit Het Vos en Haas koekboek, ook met Canderel.

Ingrediënten voor 24 Benecolkoekjes
(2 dieetkoeken bevatten 1 portie benecol)

  • 250 g bloem
  • 125 g  zachte boter of Benecol bakken & smeren
  • 125 g suiker of 8 grote eetlepels Canderel
  • 1 Columbus ei met omega 3
  • snuifje zout
  • 10 gram vanillesuiker of 6 à 9 druppels vanille-extract of 1 stick canderel vanilla
  • 100 g havermout
  • 160 g chocoladedruppels
  • 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes)
    of okkernotenbrokjes

Deeg voor koekjes met boter.

Werkwijze :

Weeg de bloem, de boter en de suiker af.
1 Maak een kruimelig deeg van de boter en de bloem.
2 Voeg (vanille)suiker of vanille-extract & Canderel, zout en sport – ei toe.
3 Kneed het deeg goed.

Voeg eerst met de K van de keukenrobot

 

  • 100 g havermout
  • 160 g chocoladedruppels
  • 62,5 g brésilienne = gemalen hazelnoten (voor hartige hazelnootkoekjes) of okkernotenbrokjes toe.
    Kneed met de hand.

5 Vet een bakplaat in.

6 Weeg bolletjes van 35 g deeg af.

Duw ze op een bakplaat in een koekjesvormpje

7 Bak ze 15 minuten in een warme luchtoven op 160°C.
8 Laat ze afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.